Kupače na plaži dočekalo smetlište i nesnosan smrad

Sve one koji su se u ponedjeljak željeli okupati na splitskoj plaži Obojena svjetlost, zatekao je stravičan prizor popraćen nesnosnim smradom.

6.9.2011.
15:02
VOYO logo

Kupači na popularnoj splitskoj plaži Obojena svjetlost u ponedjeljak su bili šokirani jer je more na plažu donijelo velike količine otpada. A otpad je pratio i nesnosan smrad!

Iako su s tim povezivali obližnju jahtu, ispostavilo se da je za smeće "odgovoran" kanalizacijski kolektor. Naime, u utorak su u Lučkoj kapetaniji potvrdili da otpad potječe iz cijevi kanalizacijskog kolektora Gradske luke, koji, navode, nije mogao podnijeti veću količinu kiše koja je u ponedjeljak pala u gradu nakon duže vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od čišćenja svi peru ruke

No, uz problem kolektora, u ovom se slučaju pojavio još jedan! Još uvijek se ne zna tko bi trebao očistiti plažu, piše Slobodna Dalmacija. Da postoji koncesionar bila bi to njegova dužnost, no budući da ga nema, loptica se prebacuje s ustanove na ustanovu.

Željana Klein, direktorica Splitskih kupališta, gradske tvrtke koja upravlja plažama bez koncesionara, kaže da Grad s njima nema ugovor za Obojenu, te upite o problemu otpada usmjerava na Javnu ustanovu za upravljanje Park-šumom Marjan. Ondje pak kažu da nemaju nadležnost nad pomorskim dobrom, nego je ima država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako nam Grad da nalog, mi ćemo plažu očistiti, no još nas nitko nije nazvao. Morat će to na kraju učiniti neka od gradskih tvrtki, ne vidim drugo rješenje...", rekao je ravnatelj Ustanove Mato Kosović.

Vezani članci:

arti-201011240203006 arti-201011210268006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo