u garešnici / Kuna živi i dalje! Lovrinović bivšom valutom platio kobasice: 'Malo sam doplatio u naturi'

Image

Napisao je i da je samo bitno da kuna ne dođe u banke, jer se onda povlači iz opticaja i poručio: 'Sve do ponovnog, službenog povratka kune'

15.1.2023.
21:46
VOYO logo

Bivši saborski zastupnik i profesor s Ekonomskog fakulteta Ivan Lovrinović našalio se, očito, na to što se od nedjelje u Hrvatskoj može plaćati samo u eurima.

On je kunama platio domaću kobasicu, a Mario koji je primio bivšu valutu, kaže, kune će dalje dati nekome tko ih prima. I tako u krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje iskustvo podijelio je na Facebooku:

"Danas sam od Maria iz Garešnice kupio vrhunsku domaću svinjsku kobasicu. Platio sam kunama iako su kunu maknuli iz optjecaja. Malu razliku sam doplatio u naturi, odnosno bocom moga mladoga vina. Mario će kunama dalje kupiti ono što mu bude trebalo od druge osobe koja prihvaća kune i tako u krug. Bitno je da kune ne dođu u banku jer onda izlaze iz optjecaja. A to je moguće.
Sve do ponovnog, službenog povratka kune. Do tada moramo iz optjecaja izbaciti sve one koji su maknuli kunu. Sve je više prijedloga da se organiziraju povremeni lokalni sajmovi OPG-ovca na kojima bi se plaćalo samo kunama. Jeste li zainteresirani?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo