srezović obećao veliki tulum / Kultni zagrebački klub Saloon vraćen vlasnicima: evo kako je izgledao prvi ulazak nakon skoro tri godine

Pravomoćnom sudskom odlukom poznati zagrebački klub Saloon vraćen je obitelji Srezović

19.4.2016.
19:30
VOYO logo

Nakon 950 dana, poznati zagrebački klub Saloon je vraćen vlasnicima potpuno uništen.

"Osjećaj, koliko je sretan, toliko je tužan i razočaravajući, možete i pogoditi zbog čega", kaže vlasnik Maro Srezović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listopadu 2013. u klub je nasilno ušla tvrtka Klokan iz koje su tvrdili da imaju ugovor za najam prostora potpisan s Cibonom. Ugovor se kasnije pokazao nevažećim, a od tada traje sudski spor.

Mi već imamo tekući postupak protiv Klokana i Klemm osiguranja na Trgovačkom sudu radi naknade štete. On će biti proširen, sad s ovim izračunima koji će biti radi ove postojeće štete... Možda će kasnije biti proširen i na Grad Zagreb i Cibonu koji su kumovali ovom svemu", kaže Hrvoje Čipčić-Bragadin, odvjetnik obitelji Srezović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je u Saloonu ispisana povijest, svjedoče tisuće fotografija sportaša, glumaca, političara. Sve se sad pomno biraju za monografiju koja izlazi na jesen.

"To je jedno divno mjesto gdje si se mogao družiti sa svojim vršnjacima, ali i starijima, i mlađima od sebe. Gdje su stizali sportaši, glumci. Svi su htjeli biti viđeni u njihovom društvu", kaže autor monografje Damir Jirasek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na šanku u Saloonu neki od njih ispijali su svoja omiljena pića, ali i upoznali ljubavi svog života. Jedan od njih je i Albert Papo, suvlasnik Saloona koji je ugledao jednu damu kako čeka u redu da uđe u ovaj klub. Pozvao ju je preko reda, a ona je kasnije postala njegova žena.

Ovo je mjesto u kojem su od 70-ih odrastale generacije i to tri obitelji Šimenc. Dubravko je bio i kum Saloona. Emocije nije mogao skriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam emotivno potresen ovom cijelom pričom jer ovo je bio prostor gdje su bili svi mladi grada Zagreba, ovo nam je bio dnevni boravak", kaže bivši vaterpolist i kum Saloona Dubravko Šimenc.

Želja mu je ponovno s prijateljima izići u Saloon. Koliko god procjena štete i njezina isplata trajala, Maro je obećao veliki tulum. Makar Saloon bio i neobnovljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo