POVRATAK 'ŽEDNOG UHA' / Kultni glazbeni festival ponovno u Zagrebu

Image
Foto: Pixsell

Kultni festival nezavisne glazbe ponovno je oživio nakon dvije godine stanke te će se od 13. svibnja do 4. lipnja održavati u Tvornici kulture.

21.3.2012.
18:00
Pixsell
VOYO logo

"Žedno uho", kultni festival nezavisne glazbe, ponovno je oživio nakon dvije godine stanke te će se od 13. svibnja do 4. lipnja održavati u Tvornici kulture.

Priču otvaraju ponovno okupljeni stoner-doom metalci Sleep, u devedesetima jedni od najutjecajnijih predstavnika žanra. Društvo će im praviti A Storm Of Light, post metal bend predvođen gitaristom Joshom Grahamom, najpoznatijim po suradnji s legendarnim Neurosis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan kasnije, 14. svibnja, u Zagreb se sa sjajnim novim albumom vraćaju miljenici publike, britanski mračnjaci Tindersticks, dok će trodnevno otvaranje festival zaključiti kalifornijski Tera Melos.

Festival se nastavlja 24. svibnja nastupom utjecajnog američkog kantautora Richarda Bucknera, čovjeka kojeg svojim uzorom naziva gotovo kompletna americana scena, prvenstveno Bon Iver i česti mu suradnici Calexico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac ovogodišnjeg Žednog uha svakako je koncert legendarnih proto-punkera iz Clevelanda, neuništivih Rocket From the Tombs. U pitanju je bend čijim su raspadom davne 1975. godine nastali kultni Pere Ubu i Dead Boys, a koji se smatra jednim od ključnih u nastanku punka. Ponovno su se, u neznatno izmijenjenoj postavi, okupili prije nekoliko godina te objavili dva albuma.

Za kraj 4. lipnja dolazi Tortoise iz Chicaga, grupa koja je sredinom devedesetih mijenjala zvuk rock glazbe kakva je dotad bila, i koja je najzaslužnija za nastanak post-rocka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo