Kukuriku koaliciji 82 mjesta, HDZ-u 40

Izlazne ankete predviđaju pobjedu Kukuriku koalicije dok je HDZ, očekivano, doživio izborni poraz.

4.12.2011.
21:00
VOYO logo

Prema prvim izlaznim anketama provedenim na otprilike 400 biračkih mjesta, Kukuriku koalicija osvojila je 82 zastupnička mandata, a HDZ 40. HDSSB-u ide 6 zastupničkih mjesta, kao i laburistima, a HSS-u i listi don Ivana Grubišića pripadaju 2 zastupnička mjesta. U Sabor ulazi još koalicija HSP dr. Ante Starčević-HČSP i Ladonja sa po jednim mandatom.

U postocima, Kukuriku koalicija odnosno stranke SDP-HNS-IDS-HSU osvojile su 53 posto glasova, HDZ-HGS-DC 27 posto, Hrvatski laburisti 6 posto, HDSSB i HSS 4 posto, Neovisna lista Ivana Grubišića i HSP dr Ante Starčević - HČSP 3 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti da u rezultate izlaznih anketa koje je provela agencija Ipsos Puls nisu uključeni podaci s birališta iz dijaspore.

OVDJE pratite zbivanja u stožeru Kukuriku koalicije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVDJE pratite zbivanja u stožeru HDZ-a

Inače, prve neslužbene rezultate izbora objavit će Državno izborno povjerenstvo u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su sedmi parlamentarni izbori na kojima građani Hrvatske biraju 151 zastupnika u Hrvatskom saboru. Po podacima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo, do 16 sati je na izbore izašlo 46,06 posto od ukupnog broja birača, odnosno 1.573.556 od 3.717.523 punoljetnih građana RH.

Inače, ove je izbore nadgledalo 3.287 promatrača. Iako su izbori prošli s manjim brojem nepravilnosti, na pojedinim biračkim mjestima zabilježeni su manji incidenti, kao i pojedinačna kršenja izborne šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo