poznat rezultat inspekcije / Kujundžić se oglasio o ordinaciji u Obrovcu: Evo što je rekao o dr. Jusupu i 'medicinskoj sestri'

Image
Foto: Vijesti.hr/Pixsell

Na pitanje može li Jusup nastaviti raditi kao liječnik nakon što mu je HZZO raskinuo ugovor odgovorio je - potvrdno

29.4.2019.
12:40
Vijesti.hr/Pixsell
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak kako je zdravstvena inspekcija utvrdila da nije bilo ozbiljnijih medicinskih propusta u specijalističkoj ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu.

Povod slanju inspekcije Ministarstva zdravstva bili su medijski napisi o liječniku i ženskoj osobi koja radi u ordinaciji u Obrovcu kao medicinska sestra bez potrebnih kvalifikacija, te problemima zbog kojih su brojni tamošnji pacijenti promijenili izabranog liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prvi pisani dopis o problemima u Jusupovoj ordinaciji u Obrovcu Ministarstvo zdravstva obavijestilo je sve dionike - HZZO, Hrvatsku liječničku komoru i Hrvatsku komoru medicinskih sestara i uputilo je svoju inspekciju kako bi provjerili je li bilo medicinskih propusta. Inspekcija je bila u Obrovcu u četvrtak, ozbiljnijih medicinskih propusta nije bilo", rekao je Kujundžić novinarima na marginama tribine o Nacionalnom programu probira raka debelog crijeva.

Medicinskih propusta nema, a konstatirali su ono što je utvrdila i inspekcija HZZO-a, da ordinacija nema medicinsku sestru, kazao je Kujundžić dodavši kako je nakon izbijanja afere Jusup otišao na bolovanje, a Ministarstvo zdravstva je obavijestilo Dom zdravlja i Zadarsku županiju da osiguraju skrb o pacijentima koji su bili kod njega upisani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je da nas ti koji su znali nisu prije obavijestili"

Na upit tko će umjesto Jusupa, kojem je HZZO raskinuo ugovor s danom 30. travnja, raditi u Obrovcu ministar zdravstva priznao je kako je to problem, ali to će morati riješiti lokalna zdravstvena uprava. "Nažalost, u takvim mjestima to je problem, međutim to će biti riješeno preraspodjelom, ali to je u nadležnosti Doma zdravlja, odnosno Županijskog ureda za zdravstvo", kazao je.

Na novinarsku konstataciju da se o Jusupovim problemima znalo duže vrijeme ali se ništa nije poduzelo Kujundžić je odvratio kako Ministarstvo zdravstva nitko o tome nije obavijestio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je da nas ti koji su znali nisu prije obavijestili. Čim smo dobili prvi pisani dopis poslali smo inspekciju, a ovi ljudi koji govore da su znali nama nisu davali dojave u tome smislu", ustvrdio je.   

Na pitanje može li Jusup nastaviti raditi kao liječnik i nakon što mu je HZZO raskinuo ugovor Kujundžić je odgovorio potvrdno. "U formalno-pravnom smislu, naravno, može, a može li u zdravstvenom to će procijeniti stručna tijela", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo