PRIČA O VAMPIRIMA / 'Krvopije' koje izazivaju masovnu histeriju

Image

Vampiri su bili jedni od glavnih krivaca što djeca spavaju s upaljenim svjetlom. Danas vampiri izazivaju histeriju potpuno drugačije vrste – onu holivudsku, filmsku histeriju. Galileo vam donosi priču o vampirima.

28.3.2012.
16:00
VOYO logo

Novo vikend izdanje Galilea otkriva je li bolje da sami operete auto ili da posao prepustite profesionalcima, kako je biti mlada djevojka i živjeti godinama s poremećajem u prehrani, tko su vampiri i zašto su postali toliko moderni, saznajte sve o radijaciji, kako prepoznati idealnu cipelu i kako se obogatiti uz minimalnu investiciju.

Što napraviti kada na novom automobilu primijetite ogrebotinu. Svi vam najčešće govore 'ma ne brini, da se to ispolirati', no najčešće vama to zvuči kao godina dana posla i još jedan kredit. Kada su sitne ogrebotine u pitanju, zaista je čudo što profesionalne autopraonice mogu učiniti za vas i vašeg limenog ljubimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljeto je pred vratima, a vama se na struku još uvijek vidi sarmica, grah i buncek, koje ste gurmanski jeli cijelu zimu. Bavljenje sportom sigurno će pomoći, no bez pravilne prehrane rezultati će se pojaviti puno sporije i manje biti vidljivi. Mnoge zamke pravilne prehrane su najčešće skrivene. 

Ljudi s poremećajem anoreksije ne trebaju ništa jesti i ponosni su na to, čak se osjećaju nadmoćnima. Anoreksičarima je zdravlje ugroženo do nezamislivih granica. Nekima se promijeni dlakavost tijela, počinje im rasti nešto slično krznu. No ne mijenja se samo tijelo, već cijeli život. Kako izgleda život s anoreksijom, otkriva sljedeći Galileov prilog. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vampiri su bili jedni od glavnih krivaca što djeca spavaju s upaljenim svjetlom. Danas vampiri izazivaju histeriju potpuno drugačije vrste – onu holivudsku, filmsku histeriju. Galileo donosi priču o vampirima.

Građevina iz reportaže koju otvara nedjeljni Galileo u svakom slučaju ruši rekorde. Itaipu je najveća hidroelektrana na svijetu. Galileova je ekipa proputovala više od 9000 km kako bi posjetila tog diva na granici između Paragvaja i Brazila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je energija dobivena iz nuklearnih elektrana? U 100 sekunda saznajte sve o radijaciji. Nisam toliko bogat da kupujem jeftino – sigurno je jedna od najisplativijih mudrih uzrečica. Galileo je za vas ispitao i provjerio sve razlike između jeftinih i skupih cipela. Slijedi dokaz koliko štetne i neisplative mogu biti jeftine cipele.

Većina sigurno zna priču o prosjaku koji je isprosio jabuku, oprao je, ispolirao do visokog sjaja i prodao. Zarađenim novcem kupio je dvije jabuke, opet ih oprao i tako dalje dok se nije obogatio. Galileo je pokušao nešto slično, pogledajte je li nam uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saznajte sve što vas zanima i ovu subotu i nedjelju od 19:10 uz Galileo na RTL Televiziji!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo