srušio se avion / Krstičević nakon nesreće u Biljanima Donjim: 'Podnosim ostavku na mjesto ministra obrane'

Formirano je povjerenstvo koje će istražiti sve okolnosti nesreće u Biljanima Donjim

7.5.2020.
19:48
VOYO logo

U Zemunik su zbog pada aviona u Biljanima Donjim stigli potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.

"Danas oko 16 sati tijekom redovnog leta u sklopu trenažnih aktivnosti došlo je do pada školskog aviona u području Biljana Donjih. Odmah po dobivanja informacija o nesreći poduzete su sve mjere traganja i spašavanja. Dolaskom na mjesto nesreće mogli smo samo konstatirati da su stradali natporučnik Marko Novković (31) i poručnik Luka Jagatić (24). U ovom trenutku razlozi pada aviona nam nisu poznati. Ja sam formirao istražno povjerenstvo koje će odgovoriti na sve bitne elemente ovog leta. Koristim priliku izraziti duboku sućut obitelji stradalih, njihovim prijateljima i kolegama iz HRZ-a", rekao je Hranj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Bili su zaljubljenici u letenje: Tko su mladi piloti stradali u padu aviona u Biljanima Donjim?

Image

Bili su zaljubljenici u letenje: Tko su mladi piloti stradali u padu aviona u Biljanima Donjim?

Ministar Damir Krstičević izrazio je duboku i ljudsku sućut obiteljima stradalih.

"Dobio sam informaciju oko 16.01 da se dogodila nesreća. Odmah sam krenuo s načelnikom Hranjom u Zemunik. Tijekom puta čuo sam se s predsjednikom Milanovićem i premijerom Plenkovićem i njih sam izvijestio o ovom događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika. To je teško svakom ministru obrane, svakom zapovjedniku u vojsci. Prije tri mjeseca imali smo zrakoplovnu nesreću s helikopterom Kiowa gdje smo izgubili dva mlada života. Važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sustavu da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti temeljitu istragu o ovom događaju. Naložio sam i načelniku Hranju da formira svoje povjerenstvo s ciljem da se istraže sve vojne okolnosti. Naša zadaća je da budemo s obiteljima, pružit ćemo im svu potrebnu pomoć i podršku. Želim kao ministar obrane izraziti sućut svim pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatskoj vojci, ovo je ogroman gubitak. Podnosim ostavku na mjesto ministra obrane i potpredsjednika Vlade", kazao je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo