povjerenstvo za sukob interesa / Krstičević i bivša pomoćnica ministra prekršili su zakon, ali ništa zato jer su ionako bivši

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Povjerenstvo će pokrenuti postupak u vezi s ravnateljicom uprave u Ministarstvu poljoprivrede Tatjanom Karačić i zamjenikom načelnika Predragom Trajkovićem

2.9.2022.
15:13
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je troje dužnosnika povrijedilo zakon, ali im neće izreći sankciju jer im je prestao mandat, dok je u dva slučaju odlučilo pokrenuti postupak.

Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak u vezi s ravnateljicom uprave u Ministarstvu poljoprivrede Tatjanom Karačić i zamjenikom načelnika općine Sućuraj Predragom Trajkovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povreda zakona utvrđena je za potpredsjednika Vlade i ministra obrane do 2020. Damira Krstičevića, jer je propustio navesti nekretninu u svom vlasništvu. Povreda je također utvrđena kod pomoćnice ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne do 2021. Maje-Marije Nahod jer nije prijavila nekretnine, automobil i poslovne udjele bračnog druga.

Njima i gradonačelnici Orahovice do 2020. Ana-Mariji Petin utvrđen je nesklad između podataka koje su stavili u imovinsku karticu i podataka koje je Povjerenstvo pribavilo od drugih nadležnih tijela pa su povrijedili zakon, ali im se neće izreći sankcija jer im je prestao mandat, kazala je članica Povjerenstva Maja Uzelac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet slučajeva Povjerenstvo je donijelo odluke o nepokretanju postupka. One se odnose na ravnateljicu uprave u Ministarstvu poljoprivrede Tatjanu Karačić, osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića te načelnike Općine Rugvica Matu Čička i Sibinj Josipa Pavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo