PUSTIO SNIMKU PRIJETNJI / Kroz Fond za zaštitu okoliša vodi se bitka HDZ-a i HNS-a: Ponoš danas podnosi ostavku?

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL

U cijeloj ovoj priči oko Fonda u kojem se vrti veliki novac prelamaju se i odnosi između HNS-a i HDZ-a

26.9.2019.
8:04
Sanjin Strukić/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Dubravko Ponoš, HNS-ov direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas će, prema informacijama Jutarnjeg lista, dati ostavku na svoju dužnost Upravnom odboru Fonda. 

Podsjetimo, iz HNS-a su jučer objavili da je Ponoš dao mandat na raspolaganje na sve stranačke funkcije zbog snimke, koju je sam objavio na konferenciji za medije u utorak, a na kojoj se čuje da psuje i prijeti bivšem predsjedniku Radničkog vijeća Mislavu Kotarcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Obračun Ponoša i Kotarca

"Putra na glavi imaju i on i Kotarac i riječ je o njihovu obračunu. Kotarca nema već godinu dana na poslu, a Ponoš je, mogu samo reći, temperamentan. Otkad je došao, smijenio je puno ljudi i postavio svoje kadrove, ali radi se dosta i imamo više od 1500 projekata", kazao je jedan zaposlenik Fonda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijeloj ovoj priči oko Fonda u kojem se vrti veliki novac prelamaju se i odnosi između HNS-a i HDZ-a. Dok HNS ima u Fondu direktora, HDZ-ov ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić ima kontrolu u Fondu kroz Upravni odbor u kojem sjedi dvoje njegovih ljudi. 

Ponoš ne voli neradnike

"Naravno da ministar posljednjih osam mjeseci prati da su tamo narušeni međuljudski odnosi, ali bio je vrlo korektan prema Ponošu", tvrde HDZ-ovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HNS-u kažu da Ponoš jednostavno ne voli neradnike, no ne opravdavaju njegovo ponašanje. "Upao je u osinje gnijezdo. Kotarac ga je ucjenjivao da mu poveća koeficijent i onda je on pukao. Žao mi je da je nasjeo na tu namještaljku", kaže sugovornik Jutarnjeg iz HNS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo