KRIZA I KREDIT U ŠVICARCIMA UČINILI SU SVOJE; Prodaje se poznati hotel za 2,8 milijuna eura: /

Mnogi su tamo slavili svoja vjenčanja...

Image
Foto: Facebook

'Hotel Bunčić ima odličnu poziciju, smješten je na središnjoj magistralnoj prometnici koja povezuje sve dijelove Hrvatske, a Vrbovec ima potencijal za sportski, lovni i kongresni turizam,

10.11.2020.
7:08
Facebook
VOYO logo

Obitelj Bunčić kupila je hotel 2003. godine na kredit u švicarskim francima te su od samog starta izdaci bili veliki. Nakon očeve smrti Daliborka Bunčić preuzela je i hotel i kredite, a za vrijeme krize 2009. prvi ga je put pokušala prodati, ali nije uspjela.

Sada, dijelom i zbog korona-krize, odlučila je hotel poznat po organizaciji vjenčanja staviti ponovno u prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za hotel od 60 soba, plus dvorane za sastanke, restoran i dr. vlasnica traži 2,8 milijuna eura.

"Imali smo ljetos neugodno iskustvo s jednim kupcem koji se pojavio i iskazao namjeru da kupi hotel, na naše iznenađenje, jer smo tada bili puni i nismo se oglašavali za prodaju. Radi se o lokalnom poduzetniku koji je izgledao vrlo ozbiljan, obećao je zadržati sve radnike i poslovanje, zajedno s budućim rezervacijama, i 16. srpnja potpisali smo predugovor, dobili kaparu. S 31. kolovoza otkazala sam ugovore o radu za 20 zaposlenih koji su se trebali zaposliti u novoj tvrtki, otkazali smo i evente u periodu tranzicije. To je bio ponedjeljak, a u petak je odvjetnik javio da kupac odustaje, i to nas je dovelo u vrlo nezgodnu situaciju", ispričala je Bunčić za Poslovni Dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki potencijal

Iako je hotel bio dobro uhodan s vjenčanjima troškovi su jednostavno previsoki.

"Osim vjenčanja, radili smo catering, a Hotel Bunčić imao je dobre ugovore sa sportašima, k nama su redovito dolazili rukometaši, hokejaši na travi, imali smo ugovore s grupama u tranzitu, Rumunjima i Bugarima, ali i Poljacima prema Jadranu. Hotel Bunčić ima odličnu poziciju, smješten je na središnjoj magistralnoj prometnici koja povezuje sve dijelove Hrvatske, a Vrbovec ima potencijal za sportski, lovni i kongresni turizam, čime se hotel i dosad bavio. Ujedno, hotel je otvoren cijele godine, i to je još jedan argument za profitabilnost", kazala je Bunčić koja ako ne nađe kupca planira hotel opet otvoriti na proljeće te uložiti u njega, a ako ga proda planira se baviti poljoprivredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo