OGLAS ZA POSAO / Kritika urodila plodom: studentica objavom na Facebooku natjerala HT da ispravi nepravdu

Image

Na stranicama splitskog SC-a objavljena je informacija kako je preporučena satnica za administrativni posao, kao i za rad u telefonskoj centrali 18 kuna, no HT je u oglasu objavio da traži 25 studenata koji bi radili za stanicu od 16 kuna

23.1.2017.
16:03
VOYO logo

Studentica iz Splita Marija Pavić je Facebook objavom na stranicama Hrvatskog Telekoma natjerala telekomunikacijsku tvrtku da ispravi nepravdu po pitanju satnice za studentski posao koji nude, što je tvrtka u konačnici odlučila napraviti.

Na stranicama Studentskog centra u Splitu objavljena je informacija kako je preporučena satnica za administrativni posao, kao i za rad u telefonskoj centrali 18 kuna. Hrvatski Telekom je u oglasu za posao objavio da traže 25 studenata koji bi za stanicu od 16 kuna radili kao agenti tehničke podrške, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studentica, koja nije imala namjeru prijaviti se za taj posao, kritizirala je HT zbog satnice, a iz tvrtke su joj odgovorili kako će "ispraviti nepravdu". Iz HT-a su joj poručili kako će se minimalna satnica uskoro promijeniti na 18 kuna, te da će tako stajati i na web stranicama SC-a.

"Sretna sam što će zahvaljujući mojim ‘klapanjem’ po Facebooku svaki splitski student koji bude radio na tom poslu dobiti povišenje minimalca za dvije kune. To definitivno jest nešto, ali isto tako i dalje nije zadovoljavajuće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo nekako sam ravnodušna prema raspletu situacije s minimalnom studentskom satnicom jer to je i dalje premalo za jednu bogatu kompaniju, rekla bih i ponižavajuće", rekla je Marija za Slobodnu Dalmaciju.

"Unaprijed znam da će biti onih koji će se javiti kako bi kazali da se mi studenti nemamo pravo buniti jer u državu s toliko nezaposlenih ipak imamo priliku nešto zaraditi, no ako je nezaposlenima loše, to ne znači da bi se mladi trebali zadovoljiti sa svim što im se ponudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba se pobuniti i boriti za sebe, a to je ono što studenti zaboravljaju, integrirajući se u hrvatsku stvarnost odraslih nezadovoljnika koji šute", smatra Marija. Iz SC-a su rekli kako ovo nije jedini slučaj da poslodavci nude nižu satnicu od preporučene za određena zanimanja, te da se studenti uvijek mogu odlučiti hoće li se prijaviti na taj posao ili ne.

HT je priopćio kako inače isplaćuje minimalnu satnicu za studente od 18 kuna. "Satnica od 16 kuna primjenjuje se jedino ako je studentima koji tek započinju s radom potrebna edukacija, čije troškove snosimo.  Inače, prosječna satnica je 22 kune te može, ovisno o rezultatima koje student ostvaruje, iznositi i do 30 kuna", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo