OBJAVIO MINISTAR UPRAVE / Kriminal u državnoj školi za javnu upravu: peglali službene kartice i oštetili proračun za više od dva milijuna kuna

'Mogu vam kazati kako se radi o financijskim nepravilnostima koje su u vrijednosti preko dva milijuna kuna. Mislimo da je za taj iznos oštećeno ministarstvo', kazao je Kuščević

27.12.2017.
18:38
VOYO logo

Ministar uprave Lovro Kuščević na konferenciji za medije otkrio je kako je interna revizija u Državnoj školi za javnu upravu otkrila nepravilnosti i više od dva milijuna kuna nezakonito potrošenih za privatne svrhe, među ostalim i korištenje službene kartice za privatne potrebe i fakture bez pokrića.

Ministar je zatražio od interne revizije Ministarstva uprave da se obavi nadzor poslovanja Državne škole za javnu upravu te su rezultati nadzora ukazali na možebitne nepravilnosti. Jedna je rukovodeća osoba dobila otkaz, ali nije objavljeno o kome je riječ. Državnom je odvjetništvu prijavljeno i više nepoznatih osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljem uočenih nepravilnosti, novi ravnatelj Škole Rudolf Vujević, kojeg je Vlada Republike Hrvatske 6. studenoga 2017. godine imenovala na mjesto ravnatelja Državne škole za javnu upravu, pristupio je detaljnoj provjeri navoda revizije", kazao je ministar.

"Mi zaista ne možemo govoriti o detaljima, ne možemo govoriti o imenima, no mogu vam kazati kako se radi o financijskim nepravilnostima koje su u vrijednosti preko dva milijuna kuna. Mislimo da je za taj iznos oštećeno ministarstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ravnatelj ne može i ne želi tolerirati takva ponašanja", kazao je ministar i dodao kako se novac se koristio za podmirenje privatnih troškova, plaćanje faktura za koje misli da nije bilo osnova te dijelom za neke transakcije bez fankutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo