KRIM-INSPEKTOR O 'NESTALOM' BRKIĆEVOM SPISU: 'Spis postoji i nije izgubljen, odavno je propisano kako se takvi dokumenti čuvaju'

Image
Foto: Pixsell

Dodaje kako svaki predmet, bez obzira na broj stranica, ima jedinstveni broj, a osoba koja ga dobije obavezno se potpiše da ga je dobila tako da se u svakom trenutku zna gdje se on nalaz

9.10.2018.
8:28
Pixsell
VOYO logo

Kriminalistički inspektor Branko Lazarević za 24sata je objasnio zašto spis o Milijanu Brkiću nije mogao nestati iz Općinskog državnog odvjetništva.

“Da ne bi nestajali spisi, da se ne bi gubili, da ih netko ne bi krao, već odavno je točno propisano kako se oni čuvaju i kako se evidentiraju. Ovo je i zakonski regulirano. Slično, gotovo na isti način, spisi se čuvaju u policiji, na sudu, pa i u Državnom odvjetništvu", rekao je Lazarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VASIN SPIS IZGUBLJEN U SELIDBI!? /

Pogledajte pomalo nadrealno objašnjenje Državnog odvjetništva

Image
VASIN SPIS IZGUBLJEN U SELIDBI!? /

Pogledajte pomalo nadrealno objašnjenje Državnog odvjetništva

Dodaje kako svaki predmet, bez obzira na broj stranica, ima jedinstveni broj, a osoba koja ga dobije obavezno se potpiše da ga je dobila tako da se u svakom trenutku zna gdje se on nalazi.

Nije nestao?

"Može se dogoditi da spis ode u nekoliko odjela, ali uvijek se zna gdje je i kome je sve dostavljen. Jedan te isti spis šalje se na nekoliko mjesta kao što su dotična policijska postaja, Odjel za operativne evidencije i statistiku, sud, Državno odvjetništvo, što znači da postoje istovjetne kopije. Znači, spis postoji i nije izgubljen”, napisao je za 24sata umirovljeni kriminalistički inspektor Lazarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekonstrukcija spisa

Podsjetimo, iz Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu nestao je spis o Milijanu Brkiću, star sedam godina. To je potvrdio i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekavši kako, da bi mogao odgovoriti na pitanja o procesu, mora rekonstruirati spis predmeta jer spisa u ovom trenutku u Općinskom državnom odvjetništvu – nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo