tomislav drmić / Krijumčara droge i oružja s Interpolove tjeralice BiH trebala izručiti Hrvatskoj. Pobjegao je

Image

Tomislav Drmić je bio na Interpolovoj tjeralici zbog slučaja iz kolovoza prošle godine kada je USKOK otkrio novi kanal krijumčarenja oružja iz Hrvatske preko Slovenije za Italiju. Predvodio ga je Marko Grzunov, a glavni dobavljač bio je Josip Kerum, nećak bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma. Tomislav Drmić, bio je zadužen za financiranje oružja

12.5.2023.
9:55
VOYO logo

Tomislav Drmić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji se dovodi u vezu s trgovinom drogom i oružjem pobjegao je i iz Bosne i Hercegovine. Pripadnici policije došli su po njega kako bi ga izručili Hrvatskoj, ali Drmića nije bilo na njegovoj adresi.

“Dan pred izručenje, sredinom travnja ove godine, policija je otišla na adresu na kojoj je Drmić bio pod mjerama zabrane. Međutim, nisu ga pronašli”, kazao je za Istraga.ba sugovornik iz Ministarstva pravde BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu(SIPA) su 5. listopada prošle godine u sarajevskom naselju Hrasno locirali i uhitili Tomislava Drmića za kojim je Hrvatska raspisala Interpolovu potjernicu. U policijskim dosjeima je navedeno da je Drmić rođen u Zagrebu 1993. godine, te da posjeduje državljanstvo BiH. Protiv njega je u Zagrebu pokrenut kazneni postupak zbog “Zločinačkog udruživanja”, odnosno zbog nedozvoljene trgovine oružjem i trgovine drogom. S obzirom na to da Drmić posjeduje i državljanstvo BiH, Sud BiH mu je odredio mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta do donošenja konačne odluke o izručenju.

Image
jedna od 22 /

Ovo su slučajevi u kojima Interpol traži pomoć. Našli su ruke, a onda i tijelo bez glave u kovčegu

Image
jedna od 22 /

Ovo su slučajevi u kojima Interpol traži pomoć. Našli su ruke, a onda i tijelo bez glave u kovčegu

"Dopušta se izručenje iz Bosne i Hercegovine Drmić Tomislava”, odlučio je 16. ožujka ove godine ministar pravde BiH Davor Bunoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izručenje je bilo planirano za prvu polovinu travnja. Ali kada su pripadnici policije došli na njegovu adresu, Drmića nije bilo. Stoga je ponovo aktivirana Interpolova tjeralica za njim.

Podsjetimo, riječ je o slučaju iz kolovoza prošle godine kada je USKOK otkrio novi kanal krijumčarenja oružja iz Hrvatske preko Slovenije za Italiju. Predvodio ga je Marko Grzunov, a glavni dobavljač, bio je Josip Kerum, nećak bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma. Tomislav Drmić, bio je zadužen za financiranje oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo