Macan o petrovu /

'Kad netko izađe iz veze i loše priča o svom bivšem partneru, svi ga malo čudno gledamo'

'Plenkoviću bi bilo svejedno i da se otišlo na prijevremene izbore. Nastao bi kaos, HDZ je homogen i ide u istim kombinacijama u cijeloj Hrvatskoj', smatra Macan

4.5.2017.
19:30
VOYO logo

Krešimir Macan, politički analitičar komentirao je najzanimljivije trenutke burnog dana u Saboru.

Kako ocjenjujete ono što smo do sada vidjeli?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno prava drama na hrvatskoj političkoj sceni. Vidjeli ste da u ovakvim situacijama nije gotovo dok stvarno nije gotovo. Sinoć se pokušao stvoriti dojam da je stvorena prednost u korist opozicije, danas drugačije.

Je li Saucha žrtva ili prevarant?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je sam rekao da je nezavisni saborski zastupnik, morate znati da bi raspuštanjem sabora on vrlo vjerojatno prestao biti saborski zastupnik.

Je li on novi moderni politički Jozef K. u Hrvatskoj?

U politici je oduvijek postojala trgovina, nagovaranja, pregovaranja. To su vam oni famozni stranački bičevi koji onda vade kartone, usluge pa trguju.

Prvi put Plenkovićevo obraćanje oko 10 sati zvučalo je kao izborni govor, no drugi put kao pobjednički govor?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato jer je postojala mogućnost da ministar Marić padne. Nije to javno priznao, ali je bio spreman da se to dogodi. Ovaj drugi dio je potvrda svega onoga što je on htio dokazati od prvog dana. Nije prošlo sve kako je zamislio. Kada je tako niska strast, onda vam ne vrijede činjenice, već percepcija i puno ljudi je povjerovalo da se tu radi o kriminalu.

Nakon što su Božo Petrov (Most) i Peđa Grbin (SDP) i ustavni stručnjak Mato Palić iznijeli svoj stav o cijeloj današnjoj zavrzlami, postavilo se pitanje je li Plenković govori istinu, pošto na to ukazuju riječi Bože Petrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je zapravo u kampanji za lokalne izbore, jedan i drugi jesu. Koristila se i sama vlada da bi se vršio neki pritisak i dizala kampanja. I sve je završilo na tome da HDZ štiti kriminal u Agrokoru. Mislim da svi mi, kad netko izađe iz neke veze i loše priča o svom bivšem partneru, da ga ipak malo čudno gledamo.

Kolegica Gregoret je pitala Petrova je li on prije ovog otvorenog sukoba zatražio od Plenkovića smjenu ministra Marića?

Nije jer bi jasno i glasno odgovorio na to pitanje.

Koji je koalicijski kapacitet Mosta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada ga nema, oni su jasno prešli u opoziciju. Te većine protiv nema, no ne znamo kakva je sadašnja većina. 

Kakav je kaos na ljevici? Ako je loše s Mostom, onda je Plenkoviću svejedno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkoviću bi bilo svejedno i da se otišlo na prijevremene izbore. Nastao bi kaos, HDZ je homogen i ide u istim kombinacijama u cijeloj Hrvatskoj.

Po vašoj ocjeni, kako se danas držao predsjednik SDP-a Davor Bernardić?

Bio je bolji Vrdoljak, pogledajte napad na Petrova kojem se trebalo vratiti populizmom. Svaki put kad se populistima odgovori, onda se zašuti ako je odgovor dobar. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike