Kregar: Nisam dobio ni lipe od telefonskih donacija

Bandićev protukandidat u drugom krugu gradonačelničkih izbora, Josip Kregar, reagirao je na Bandićeve prozivke da ga je DIP favorizirao te mu nije zabranio donacije putem telefona.

8.1.2010.
22:03
VOYO logo

Bandiću je, podsjetimo, Državno izborno povjerenstvo zabranilo korištenje donacijskog telefona zbog toga što anonimne donacije nisu dozvoljene, odnosno postojanja opasnosti da se iza tih poziva skrivaju veliki donatori, tijela lokalne samouprave ili javna poduzeća.

Milan Bandić je u svoju obranu tada kazao da je Josip Kregar kao kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba tijekom kampanje primao anonimne donacije koje su navodno trebale prispjeti telefonskim pozivom na određeni broj i ponovio to nekoliko puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Telefonski pozivi putem određenog broja nisu bili tretirani kao anonimne donacije već kao pozivi na tvrtku koja je davala usluge i koja bi bila poznati donator. Međutim ukupno prikupljeni iznos zaključno sa 30. svibnja 2009. od neto 1.075,50 kuna do danas nije naplaćen od pružatelja telefonske usluge te isti iznos nije korišten za financiranje kampanje dr. Josipa Kregara. Žao nam je da se površnu sličnost prikupljanja sredstava koristi radi odbijanja uvida u donacije spomenutog predsjedničkog kandidata, ali dr. Josip Kregar imenom je naveo svoje donatore", navodi Kregar u otvorenom pismu HRT-u.

Prethodni članci:

arti-200911300837006 arti-200912010140006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo