ROVINJ U ZNAKU FILMA / Kreće peto izdanje Etnofilm festivala

Image

Od 24.-27. travnja u rovinjskom Multimedijalnom centru održava se međunarodni festival etnografskih dokumentaraca, a otvara ga "Drug Ferlin" o nesvakidašnjem vodnjanskom umirovljeniku.

22.4.2013.
17:52
VOYO logo

5. ETNOFILm festival u organizaciji Etnografskog muzeja Istre počinje 24. travnja te u rovinjskom Multimedijalnom centru predstavlja 24 filma domaće i svjetske etnografske dokumentarne produkcije s ciljem otvaranja dijaloga među kulturama.

U goste na ETNOFILm dolazi i Festival eksperimentalnog filma 25 FPS, a u popratnom programu očekuje vas predavanje o povijesti i suvremenosti vizualne antropologije u Rusiji, izložba fotografija Etiopljanki, radionica hipermedije te glazbeni program. Sve projekcije su besplatne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival se otvara 24. travnja u 13 sati izložbom „Fotografija između etnografije i egzotizacije“ koja će se u sklopu festivala moći pogledati u Centru za vizualne umjetnosti "Batana".

Predstavlja se izbor fotografija iz fundusa Etnografskog muzeja Istre koje datiraju s kraja 19. ili početka 20. stoljeća, a moguće je da su nastale za vrijeme talijanske okupacije Etiopije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba otvara pitanja erotizacije ženskog tijela nekada i danas, ali i egzotizacije "drugih".

Svečano otvaranje filmskog dijela festivala je u 19 sati u rovinjskom Multimedijalnom centru, nakon čega će se u 19.30 prikazati prvi film iz konkurencije "Drug Ferlin" autora Elvisa Lenića. Portret je to nesvakidašnjeg vodnjanskog umirovljenika kojeg kamera prati u njegovoj vrlo aktivnoj svakodnevnici ističući njegove generacijske, zavičajne i osobne posebnosti. Slijedi portugalski film „Vrhovi Minha“ koji prikazuje gorske krajobraze i "Krasotica večeri", koji opisuje pokladne običaje u srcu Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnjim međunarodnim žirijem predsjeda direktor ruskog Centra za vizualnu antropologiju, ujedno i profesor moskovskog Sveučilišta, Evgeny Aleksandrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo