iz slavonskog broda / Mašta bez granica: Kreativna baka (90) napravila slikovnicu za djecu, sada traži izdavača

Devedesetogodišnja Branka godinama radi fantastične slike, crteže i karikature, a traži i izdavača za svoju slikovnicu

9.10.2019.
7:00
VOYO logo

Devedesetogodišnja talentirana umjetnica iz Slavonskog Broda sa svojim djelima živi nepoznata u javnosti. Baka Branka godinama radi nevjerojatne slike, crteže i karikature. Završila je i slikovnicu za djecu, a sada traži izdavača. 

Tisuće crteža političara i estradnih zvijezda

Devedesetogodišnja Branka crta i slika otkada zna za sebe. Njena mašta nema granica. Motivi su sve što je zapazila, pa je i kroz ratove koje je preživjela u olovci tražila utjehu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno sam crtala, uvijek nešto. Sve što se događalo u kući kroz karikaturu", rekla je Branka Mustać. 

Baka Branka i dalje prati sve što se događa i danas. Tisuće slika i crteža inspirirani su i našim političarima, a simpatičnih karikatura nisu pošteđene ni estradne zvijezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa ona tako... Zašto nema odjeće? Pa zato što je ja tako gledam", rekla je baka Branka za svoj crtež Severine u kupaćem kostimu. 

Želi da njezin Regoč završi u školskim klupama

Branka puno čita, Dickens joj je omiljeni pisac, ali oslikava i knjige o popularnom Harry Potteru. Ipak, najveća strast su joj crtanja slikovnica za djecu. Za koje čak piše i tekst i pjesme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A kada se oko bora od peludi sve zažuti, male pčele odmah koje su do tamo puti. Ljekovitim med tad prave, bolesnima da ozdrave", pročitala je Branka svoje djelo. 

Ujedno to joj je prva najveća želja. Da se za edukativnu slikovnicu za djecu o vrijednim pčelicama javi neki izdavač i tu knjigu i izda. Druga joj je strast njena muza Ivana Brlić Mažuranić, pa je oslikala i Šumu striborovu, Kako je Potjeh tražio istinu i legendanog Regoča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam tako osjetila, nacrtala kako je ona napisala", izjavila je Branka. 

Pa je i poželjela da i njen Regoč završi u školskim klupama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo