KRČMARENJE BEZ GRANICA: / Mostovac tvrdi da su se lokalni moćnici i poznati PR-ovac gostili delicijama, a paprenu cijenu su opet platili građani

Image
Foto: AFP, Thinkstock

Povjerenik Mosta za Šibensko-kninsku županiju Branko Dželalija novinarima je ustupio nekoliko računa za hranu i piće koju su u restoranima na račun NP Krka konzumirali čelnici lokalnog HDZ-a.

10.3.2017.
12:42
AFP, Thinkstock
VOYO logo

'Nakon što sam u priopćenju za javnost nedavno kazao da sam protiv krčmarenja u NP Krka koju Nediljko Dujić i Josipa Rimac koriste kao svoj bankomat i na račun te ustanove troše reprezentaciju, odlučio sam podastrijeti i konkretne dokaze pa neka javnost vidi što se događa', rekao je Dželalija za Šibenik. in te pokazao preslike tri R1 i R2 računa iz evidencije NP Krka iz kojih je vidljivo kada su ispostavljeni te da ih je ta javna ustanova ubrzo nakon toga podmirila. Na sva tri dokumenta rukom je velikim štampanim slovima dopisano na čiju konzumaciju se odnose.

Skupe delicije

Na prvom je računu vidljiva 916 kuna vrijedna konzumacija u restoranu Atrium u Lozovcu. Na meniju je bila hobotnica na salatu te rižoto od sipe, uz desert tortu i butelju maraštine. Tim su se objedom počastili predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, te šef agencije za odnose s javnošću Manjgura Krešimir Macan koji već godinama radi na imidžu šibenskog gradonačelnika Željka Burića i koji je na platnoj listi šibenske gradske uprave, piše sibenik.in. Račun je podmirio NP Krka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Na drugom je računu napisano Nediljko Dujić plus tri osobe. On je nastao dva dana ranije te se odnosi na konzumaciju kilogram i pol pršuta vrijednog 750 kuna, ovčjeg sira po cijeni od 675 kuna i dalmatinske pancete. Za glavno jelo Dujić i gosti počastili su se telećim pečenjem ispod peke s pečenim krumpirom, plaćenima 600 kuna. Račun na 2830 kuna ponovno je ispostavljen Nacionalnom parku Krka te je potom i podmiren, isto kao i račun koji je ta ustanova platila za ručak Josipe Rimac u konobi Vinko na Konjevratima sredinom veljače.

Tada je na meniju bio teleći rižot, ramstek plaćen 231 kunu, salata i prolog te kruh, kava i rakija. Sve je zaliveno bocom Kairos plavca koji košta 260 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalni park Krka potvrdio je autentičnost računa, a očitovao se i ravnatelj ustanove Krešimir Šakić.

'Bilo je više osoba na ručku'

'Javna ustanova Nacionalni park Krka u sklopu svoje djelatnosti svakodnevno surađuje s brojnim institucijama, udrugama i pojedincima na unapređenju poslovanja u koju svrhu se investiraju sredstva. Kao ravnatelj zastupam Javnu ustanovu prilikom donošenja odluka, potpisivanja ugovora i sličnih dokumenata kao i računa JU NP Krka pa i u svrhu reprezentacije Ustanove. Na svakom računu stoji svrha njegova nastanka i potpis ravnatelja ili ovlaštene osobe bez kojeg se plaćanje ne može izvršiti. Računi reprezentacije na koje se pozivate su autentični te imaju jasno navedena imena sudionika, kao što sam već istaknuo, predstavnika institucija s kojima surađujemo i poslovnih suradnika na projektima Ustanove. Račun od 14. veljače 2017. na iznos od 2830 kuna ima pogrešku u unosu broja sudionika gdje uz navedeno ime stoji da su bile tri osobe a zapravo ih je bilo 13 što se jednostavno može provjeriti sa svim sudionicima tog poslovnog ručka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, računi JU NP Krka poslovni su podaci čije iznošenje iz Ustanove nije učinjeno po ovlaštenoj proceduri te je u ovom slučaju riječ o nezakonitom korištenju poslovnih podataka JU NP Krka što najstrože osuđujemo. JU NP Krka pokrenut će internu proceduru utvrđivanja okolnosti pod kojima su poslovni podaci neovlašteno izneseni iz Ustanove', izjavio je Šakić.

Nediljko Dujić potvrdio je da je bio na oba ručka, jednom s Macanom i Šakićem (koji je inače dopredsjednik šibenskog SDP-a), a drugi put s grupom osoba iz NP Krka i projektantima na domjenku u Atriumu nakon sastanka u skradinskoj gradskoj upravi na temu kanalizacijskog sustava Dubravice-Rupe, koji financira NP Krka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Most želi zavladati NP Krkom'

'Iznošenjem ovih računa, koji ni po čemu nisu sporni, Most nastavlja svoju igru želeći apsolutno zavladati NP Krkom. Ovo nije napad na mene već na ravnatelja Krešimira Šakića, sve s ciljem da ga se smijeni i na njegovo mjesto dovede čovjek iz Mosta', kaže Dujić.

Navodi i kako računi koje je objavio Dželalija ne potvrđuju, već demantiraju navode tog mostovca da jede i pije na račun NP Krka. Tvrdi kako je iz njih vidljivo da na ručkovima uvijek sudjeluje ravnatelj ustanove te više drugih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U prvom slučaju riječ je domjenku nakon sastanka o projektu na kojem Grad Skradin surađuje s NP Krka, a s Macanom smo se Šakić i ja našli jer pokušavamo osmisliti PR akciju kako riješiti ljetne gužve u Skradinu tijekom dva ljetna mjeseca kada u jednom danu zna doći i po nekoliko tisuća turista pa nastaje gužva u kojoj Skradin ne može funkcionirati. Gosti su prisiljeni satima čekati na brodove za Krku, a grad nam bude potpuno blokiran. Sve je tu čisto i transparentno, ali Most ima svoje motive i nastoje napraviti nered u NP Krka kako bi preuzeli tu javnu ustanovu', rekao je Dujić.

Josipa Rimac također je potvrdila da je bila na ručku u konobi Vinko gdje se sastala s ravnateljem nacionalnog parka Šakićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo su Mostove igrice'

'To je bio moj prvi radni ručak s nekim od ravnatelja NP Krka u 12 godina koliko se bavim ovim poslom, a sa Šakićem sam u konobi razgovarala o velikom EU-ovu projektu koji se tiče Knina i NP Krka. Voditeljica sam tog projekta kroz koji želimo urediti trase i šetnice od izvora Krke do prostora tog nacionalnog parka i to je sve. Ne pada mi na pamet hvatati se na provokacije Mosta i ulaziti u njihove igrice', rekla je Rimac.

Image

Branko Dželalija, koji će na lokalnim izborima biti kandidat Mosta za Županijsku skupštinu, tvrdi da je objavom računa htio pokazati da je NP Krka bankomat čelnika HDZ-a i SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne radim ovo da bi se uhljebio u tu javnu ustanovu i nikad u Mostu nismo razgovarali o tome da ja postanem ravnatelj Krke, no istina je da želim tamo raditi. Od početka godine sam nezaposlen i javio sam se na natječaj za recepcionera u NP Krka. Kao branitelj i dragovoljac koji je četiri godine proveo u ratu te kao otac troje djece, najmanje što mogu tražiti jest da mi u ovoj državi pripadne stalni posao, rekao je Dželalija koji je donedavno radio u službi javne nabave NP Krka.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo