spaja klasiku s modernim / Kralj valcera koji ima privatni orkestar i vlastiti dvorac dolazi u Hrvatsku. André Rieu ugostio ekipu RTL-a

Prodao je više od 40 milijuna albuma, broji milijarde pregleda na YouTube-u, godišnje svira 90 koncerata

22.10.2022.
21:45
VOYO logo

André Rieu ili kralj valcera, kako ga zovu, sve je samo ne običan glazbenik. Spaja klasiku s modernim hitovima. Ali i često izvodi neočekivano - poput valcera legendarnog glumca Anthonyja Hopkinsa.

Od klasične glazbe - prvi je napravio spektakl. Povijest je ispisao 1995., kada je u poluvremenu utakmice Ajax Marseille - svirao violinu na nogometnom travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bogatoj karijeri, prodao je 40 milijuna albuma diljem svijeta, njegovi videi broje milijardu pregleda na YouTubeu, svira 90 koncerata na godinu - uključujući i ovaj. U rodnom Maastrichtu napravi šou svakog srpnja, a ta glazbena predstava toliko je popularna da se prikazuje u više od tisuću kina diljem svijeta.

André Rieu kaže: "Mislim da kada ljudi dođu na moj koncert, da tako nešto nikad ne zaborave. Uvijek ljudima želim mnogo dati i kada im mnogo toga dam, oni mi sve to i vrate."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPROŠTAJNI KONCERT /

Kakvo iznenađenje! Tiktoker djevojku za rođendan odveo na koncert 2Cellosa, nije mogla prestati plakati od sreće

Image
OPROŠTAJNI KONCERT /

Kakvo iznenađenje! Tiktoker djevojku za rođendan odveo na koncert 2Cellosa, nije mogla prestati plakati od sreće

Ekscentričan na pozornici, ali i izvan nje. Jedini je glazbenik na svijetu koji ima privatni orkestar - Johan Strauss orkestar s kojim i nastupa. Broji 50 glazbenika, 10 zborova i 13 različitih nacionalnosti. I da, Rieu, govori osam jezika i živi u dvorcu u Maastrichtu. Izgrađen je davne 1452. godine i ima 27 soba, dvorac je bio dom mušketira D'Artagnana.

Rieu kaže: "Uvijek sam htio imati dvorac. Ukazala se mogućnost da kupim dvorac i to u Maastrichtu. Nije to veliki dvorac, ali kupio sam ga! Dio je cijele priče, ja sam kralj svijeta, a kralj bi trebao živjeti u dvorcu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kralj, koji danas živi u dvorcu, a na koncertima svira na Stradivarius violinama. Najskuplja, napravljena 1667. vrijedi desetak milijuna eura i od nje se ne odvaja. Svira od pete godine života.

Ovaj glazbenik kaže: "Kad sam bio u vrtiću, pitao bih drugu djecu, koju violinu vi svirate? Ja sam tada mislio da sva djeca sviraju violinu." Na pitanje, koliko ih ima danas, odgovara: "Ne znam, jer sve violine na kojima svira orkestar su moje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni genijalac Andre Rieu opet se vraća u Hrvatsku - u Arenu Zagreb sa svojim orkestrom stiže 25. studenog. I priprema ludu eksploziju klasične glazbe i dobre, stare zabave.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo