Poslodavci oštro prozvali Vladu: 'Krajnje je vrijeme'

Poslodavci su naglasili da je krajnje vrijeme da se sredi stanje u državi i krene s ključnim reformama, jer poručuju kako nema socijalne politike bez uspješnog poslovnog sektora.

28.11.2012.
13:51
VOYO logo

''Poslodavci ne vide konkretne ekonomske poteze koji bi promijenili trenutno stanje koje i dalje ocjenjuju pesimističnim'', poruka je Vladi šefa Hrvatske udruge poslodavaca Ivice Mudrinića s tradicionalnog godišnjeg druženja poslodavaca.

Naglasili su da je krajnje vrijeme da se sredi stanje u državi i krene s ključnim reformama, jer poručuju kako nema socijalne politike bez uspješnog poslovnog sektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I proračun odražava ukupno stanje. To je također dvojka. On vrlo vjerojatno osigurava kontinuitet što se tiče rejtinga, ali nije poticajan za razvoj i u pozadini ne odražava strategiju kojom bi trebali stvoriti nove uvjete poslovanja'', rekao je Mudrinić.

''To je jedini način da počnemo zapošljavati ljude i da počnemo rast s BDP-om. To zapravo podrazumijeva da država treba što prije, kroz reforme, smanjiti javnu potrošnju. Jedino s reformama možemo realizirati i cilj da se smanji potrošnja, a u isto vrijeme dobijemo veću razinu usluge i da ljudi koji rade u tom sustavu također budu bolje nagrađeni'', istaknuo je Mudrinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo