KRAJ AQUACITY-JA: / Premda je Grad Varaždin predložio restrukturiranje firme - radnici odlaze na burzu, a objekti u zakup

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Upravljanje imovinom Aquacity-ja preuzet će Gradski bazeni, a Grad se obvezuje pokriti gubitke

2.12.2020.
16:50
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Već ranije uzdrmani Aquacity, varaždinska gradska tvrtka koja se već godinama muči s poslovanjem, čini se da odlazi u ropotarnicu povijesti, prenosi Varaždinski.hr. "Zbog korone je otpalo sve što se tamo trebalo događati, i veće svadbe, i krizme, i pričesti... Restoran ne može sam sebe uzdržavati. Tako da ćemo morati spojiti ustanove" - za Varaždinski.hr rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika, rekao je da bi upravljanje imovinom trebala preuzeti Javna ustanova Gradski bazeni, koja će biti zadužena i za održavanje okoliša. Objekti će biti dani u zakup, zasebno restoran, zasebno sportski tereni, zasebno beach-bar. Nekih interesenata navodno već ima. Avar napominje kako je Aquacity gomilao gubitke ugrubo oko 50.000 kuna na mjesečnoj razini. Novca za plaće više nema, a radnici su na burzi: "Samo dva djelatnika su ostala. Nije bilo mnogo otpremnina jer je većina zaposlenika bila zaposlena na određeno" rekao je Avar i dodao da je Grad 1. studenoga naložio restrukturiranje firme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja tog kompleksa, kako doznajemo, zasad nije izgledna: "Ne, prodaja ne. Štitimo imovinu Grada. Treba podvući crtu i krenuti s novim poslovnim modelom. A gubitke naravno da će pokriti osnivač, Grad Varaždin, nema druge" - kaže Avar. Čehok se još prisjeća kako je prije desetak godina tvrtka Gumiimpex bila zainteresirana za kupnju tog kompleksa i ulaganje u njega: "Tad je Kirić bio zainteresiran, no Gradsko vijeće nije htjelo. Sad nitko neće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo