nesretni završetak? / Koze su prodane za 'siću', ali ne zna se kome: 'Netko je dobro iskoristio priliku'

Image
Foto: RTL Direkt

Aktivistica koja želi ostati anonimna objavila je status u kojem tvrdi da su koze prodane te da se netko okoristio vlasnikovom neinformiranošću

9.10.2018.
16:35
RTL Direkt
VOYO logo

Jučer smo objavili apel za spas 23 kozlića iz Zagorja jer se njihov vlasnik zbog starosti i bolesti za njih više ne može brinuti. Nakon što je jedna aktivistica za životinje na Facebooku objavila apel kako koze ne bi završile u klaonici, mnogi su se oglasili.

No kako doznajemo, koze su prodane. Aktivistica koja želi ostati anonimna objavila je status u kojem tvrdi da su koze prodane te da se netko okoristio vlasnikovom neinformiranošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu uz njeno dopuštenje prenosimo u cijelosti:

"23 koze i kozlići iz Rtl direkt-a sinoć - prodani 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, koze i kozice su otišle... Kuda? To dođite pitati vlasnika. 

Znači, niti se poklanjaju niti prodaju više... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez mog znanja, nakon tjedan dana od objave, očito bespotrebnog truda da se pomogne i poziva iz svih krajeva Hrvatske, koji još stižu, one su otišle navodno u Popovaču kod čovjeka koji ima OPG. Ništa nije bilo odlučeno, jer se svih ovih dana sve prenosilo gospodinu da se znaju ponude s najboljim uvjetima za njih i koliko-toliko najboljom cijenom koju može dobiti, budući da nema nikakvih primanja ni mirovine, a one zaista vrijede više nego je traženo.

Hvala svima koji su htjeli pomoći, no konkretno objava jednog medija, a bili su zamoljeni da to ne rade, samo je donijela probleme, jer su tako omogućili svakome da sjedne u auto, kamion ili kombi s prikolicom, te se pojave na adresi čovjeka, iskoristivši njegovu neinformiranost, neznanje i očaj misleći da je to super prilika.
 Sve koze, koliko sam uspjela saznati kad su već bile utovarene prodane su po najnižoj cijeni  od 200 kn po jednoj, ukupno 4600 kn. Netko je dobro iskoristio priliku (...).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko hvala Donna Diana Prćić koja je sa svojim kolegom vrlo profesionalno i ljudski odradila što je trebala, te svima koji su bili uključeni na bilo koji način u dobroj namjeri da pomognu čovjeku i nevinim životinjama. 

Molim Vas da mene ništa više ne ispitujete, jer se na kraju ponovila priča koju većina zna, da nije problem u životinjama nego u ljudima", stoji u objavi aktivistice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo