UGOSTITELJI 'PUKLI': / 'I mi ćemo raditi kao Kovačićev klub. Nećemo se pridržavati mjera, razmaka, bit ćemo otvoreni! Upravo sam zvao odvjetnika...'

Image
Foto: Pixsell
25.9.2020.
16:47
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak nije mogao ostati imun na događanja u klubu Dragana Kovačevića koji je radio i dok su svi drugi ugostiteljski objekti bili zatvoreni zbog restriktivnih mjera suzbijanja širenja koronavirusa. Uz to, posjećivali su ga ministri, šefovi, državnih tvrtki, ustavni suci, državni tajnici te sadašnji i bivši predsjednik države. Među njima bilo je i onih koji su zagovarali potpunu karantenu. Zbog toga Medak traži još oštriju reakciju svojih kolega.

"Tražimo pravni put da otvorimo klubove, upravo sam zvao odvjetnika da nam ponudi zakonsku regulativu. Nećemo se pridržavati mjera, razmaka, bit ćemo otvoreni za sve članove klubova. I svi ćemo raditi kao klubovi, samo da kroz zakonsku regulativu vidimo kako je to moguće izvesti", rekao je Medak za RTL i dodao: "Vidjet ćemo kroz pravni put kako reagirati na ilegalno zatvaranje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KREMA HRVATSKE POLITIKE U KOVAČEVIĆEVU 'KLUBU': /

'Mene su uvijek pratili, a sad kako su njega, to ne znam'

Image
KREMA HRVATSKE POLITIKE U KOVAČEVIĆEVU 'KLUBU': /

'Mene su uvijek pratili, a sad kako su njega, to ne znam'

Šokirani brojačem novca

Bijes ugostitelja i vlasnika noćnih klubova je razumljiv. Oni koji su poticali restriktivne mjere, štitili su stranačkog kolegu ili partnera te odlazili na mjesto koje nije smjelo raditi i u kojem se navodno nisu izdavali računi. Ali se zato brojao novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svima u Udruzi nam je šok to što smo vidjeli. Mi nećemo imati brojače novca, nemamo novca za brojače novca. I kad smo kod toga, kako je moguće da nitko tko je bio tamo nije vidio brojač novca i zapitao se čemu to služi? Jesu li oni došli tamo kako bi se 'rastavili' i 'rastalili' pa igrali belu za novac. Slijedom logike, vodimo se u tom smjeru", poručio je Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjenje PDV-a

Ljut zbog uvođenja novih regulativa, negativnog tretmana u javonsti, ilegalnih zatvaranja i rada sa smanjenim kapacitetom uz mogućnost da im se ponovno nametnu nove odredbe, Medak je odlučio krenuti u pravnu bitku.

"Pitanje je dana kad će gosti nositi maske i kad će nam uvesti dodatne regulative, kad će nas prisiliti da kupujemo nove uređaje. Došli smo do situacije kad nas nitko ne šljivi ni pet posto. Sve zemlje smanjile su PDV da se sačuva investicija, kako bi se utjecaj korone smanjio, ali u Hrvatskoj to ne ide zbog straha za proračun. Ministar nam daje neka obećanja, ali ništa se ne pomiče. Zato ćemo krenuti u pravnu bitku", odlučan je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugostitelji vjerojatno neće ostati mirni na detalje o klubu Dragana Kovačevića, a čekaju i reakciju Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji je produljio trajanje restrikcija za noćne klubove minimalno do 7. listopada, čime je ugroženo 20.000 ugostitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike