O POLITIČKOJ SITUACIJI / Kovačić: 'I čistačica u Agrokoru je znala da firma propada, a Marić je šutio'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar poručio je da je on Plenković dao bi Mariću otkaz, jer mu nije bio lojalan, dodavši da je Petrov još od siječnja upozoravao na situaciju u Agrokoru

2.5.2017.
16:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Kovačić, bivši ministar i potpredsjednik Vlade iz redova Mosta nakon primopredaje u Ministarstvu uprave, prokomentirao je aktualna politička događanja oko krize vlasti nakon raskola u Vladi HDZ-a i Mosta.

"Mi četvorica smo okarakterizirani kao nelojalni, a jedini je nelojalan u Vladi bio Marić. On je zašutio i nikada na kabinetu nije rekao o problemima u Agrokoru. I čistačica u Agrokoru je u prosincu znala da firma propada, a on je šutio", izjavio je Kovačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit vjeruje li u suradnju s SDP-om izjavio je: "O tom, potom. Sada se zalažemo za to da javnost vidi stvarno stanje stvari i da se vidi ima li ministar financija Zdravko Marić povjerenje ili nema". 

Također je poručio da je on Plenković dao bi Mariću otkaz, jer on Plenkoviću nije lojalan, dodavši da je Petrov još od siječnja upozoravao na situaciju u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmahivali su rukom i HBOR je dao kredit. Valjda su očekivali da će sve biti u redu, a i u medijima je bila tišina. Da se ranije govorilo, mogli smo čuti razna mišljenja, a ne sve saznati u zadnji tren. I za poreznu reformu, i za Inu, i za HEP, i za arbitražu i za Agrokor", izjavio je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo