STRANAČKE IGRE MOĆI / Kovač: 'HDZ nije nasljedna monarhija. Treba rekonstrukciju'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

HDZ nije nasljedna monarhija, kaže Miro Kovač

29.7.2019.
10:40
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je bivši ministar vanjskih i europskih poslova te aktualni saborski zastupnik HDZ-a Miro Kovač u jeku rekonstrukcije Vlade izjavio da je rekonstrukcija potrebna i HDZ-u, izazvalo je to burne reakcije u vrhu stranke. Kovač kaže da i dalje stoji iza te svoje izjave.

''HDZ je prema svom statutu demokratska politička organizacija, a ne nasljedna monarhija'', poručio je Kovač u razgovoru za Jutarnji list istaknuvši da ''o tome tko je kvalificiran za čelnika HDZ-a i tko će biti 'glavni u toj igri' neće odlučivati pojedinci, nego cjelokupno članstvo stranke''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To da HDZ-u treba rekonstrukcija, znači da se stranka treba obnoviti'', objasnio je Kovač: ''Kao član stranke i kao saborski zastupnik koji je izravno izabran u devetoj izbornoj jedinici, zabrinut sam. Rezultat na europskim izborima pokazao je da je HDZ u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine izgubio gotovo trećinu svojih birača. To dovoljno govori. Bio je to dosad najlošiji izborni rezultat HDZ-a na nacionalnoj razini u njegovoj povijesti. Za pobjedu na nadolazećim izborima potrebna je očito promjena politike HDZ-a. Zato su naši članovi u velikom broju i pozdravili moju izjavu''.

''Da sam to izjavio prije ili kasnije, u nekoj drugoj prigodi, vjerujem da bi kod nekih pojedinaca reakcije bile slične jer se očito ne želi prihvatiti stvarnost. Podržao sam prijedlog rekonstrukcije Vlade, to sam uostalom bio i najavio. I ponosan sam što nikada nisam pisao pisma i pozivao stranačke kolege na neposluh niti davao ostavku u kriznim trenucima za HDZ i njegovu vladu. Kazao sam da je za pobjede HDZ-a na budućim izborima potrebna rekonstrukcija u HDZ-u i iza toga čvrsto stojim. To je, ponavljam, mišljenje mnogih naših članova i birača. Moj je interes, tomu stremim, što snažniji i bolji HDZ koji će napokon Hrvatsku reformirati, preporoditi i pretvoriti je u zemlju u koju će se ljudi useljavati, a ne iseljavati'', zaključio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo