KOTROMANOVIĆ NAKON UHIĆENJA PRIPADNIKA HVO-a: / 'Optužnica bi mogla stići na moju i Krstičevićevu adresu'

Image

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović gostovao je u Pressingu N1 televizije, gdje je komentirao optužnice iz BiH i uhićenja pripadnika HVO-a u Orašju.

2.11.2016.
21:33
VOYO logo

Kotromanović je u statusu na Facebooku premijera Andreja Plenkovića i Davora Ivu Stiera optužio za uhićenja pripadnika HVO-a u Orašju.

'Ej ljudi što ste dolje radili dva dana ako niste znali da će dva dana nakon vašeg povratka biti uhapšeno 10 ljudi', napisao je Kotromanović na Facebooku, a za N1 je objasnio da je bio ljut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki kriteriji

'Zamislite da su dolje bili Milanović i Pusić kakva bi bila reakcija da se tada dogodilo hapšenje. Rekli bi da su to izdajnici, jugonostalgičari, komunisti. To su dvostruki kriteriji', rekao je bivši ministar obrane i dodao da te dvostruke kriterije stvara 'samo jedna stranka'.

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

'Mi smo komunisti, gamad, gadovi, a ovo su sve čisti pravi domoljubi. Ipak, za čitavo ovo vrijeme hapšenja su se događala za vrijeme HDZ-a - od Blaškića do Brodarca', rekao je Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UZBUNA U DRŽAVNOM VRHU ZBOG UHIĆENJA U ORAŠJU! U Vladi počeo hitan sastanak, reagirala i predsjednica: /

'Iznenađena sam...'

Image
UZBUNA U DRŽAVNOM VRHU ZBOG UHIĆENJA U ORAŠJU! U Vladi počeo hitan sastanak, reagirala i predsjednica: /

'Iznenađena sam...'

'Svi su napali Milanovića zbog 'big shit' izjave, a sada imamo probleme'

Premijer Plenković je sve trebao znati, smatra Kotromanović i dodaje da su bivšeg premijera Milanovića svi napali zbog izjave o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a problemi su tu sada.

'Sjećate li se kako je Milanović nazvao političku situaciju u BiH? Svi ste ga napali zbog 'big shita', a sada je jasno da ćemo imati velikih problema. Bit će još optužnica, vjerujte mi', rekao je Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRANITELJI O TAJNOJ SNIMCI: ‘Nismo mi to snimali, Milanoviću podmeću njegovi’

Tko je za uhićenja kriv, Kotromanović nije rekao, ali ističe da je bitno ne dozvoliti političke optužnice iz Beograda i Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako ne možemo razgovarati fino ja bih stavio rok - imate 3 mjeseca i promijenite zakon inače ćemo mi mjere poduzeti. Ok, idemo mi sad podići optužnice protiv onih koji su popalili Posavinu. Ako budemo se tako igrali i ako to dozvolimo da se nad Hrvatima donose političke optužnice...', rekao je Kotromanović.

Voditelj ga je zatim pitao o ratovanju u Mrkonjić Gradu, u kojem je sam Kotromanović sudjelovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kotromanović: 'Moguće je da optužnica stigne meni i Krstičeviću'

'Bojim se političkih optužnica za Mrkonjić Grad. Ne bojim se za sebe jer znam da sam nevin. Kad sam postao ministar obrane, načelnica te općine Mrkonjić Grad je napisala da sam ja zločinac i druge strašne stvari', rekao je Kotromanović i dodao da je moguće da optužnica za zločine stigne i na njegovu adresu, a mogla bi stići i na adresu potpredsjednika Vlade, Damira Krstičevića, smatra Kotromanović.

Image

Damir Krstičević, rođen 1969. u Vrgorcu, kandidat je za potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Završio je Vojnu akademiju kopnene vojske u Beogradu 1991., a tijekom Domovinskog rata obnašao je dužnost zapovjednika 4. gardijske brigade. Bio je ranjen u vrijeme pripremnih operacija za Oluju. Godine 1998. postaje zamjenik načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske. Potpisnik je pisma dvanaestorice visokih vojnih zapovjednika koji su 2000. zatražili prestanak kriminalizacije Domovinskog rata, a koje je potom predsjednik Mesić poslao u mirovinu. Direktor je tvrtke KING ICT, jednog od najvećih dobavljača računalne opreme državnih institucija. Bio je i saborski zastupnik HDZ-a.

'Moguće je da u bilo kojem kontekstu netko iz inih motiva napravi za bilo koga od nas optužnicu i dovede te u situaciju da se moraš braniti, a znaš da nisi kriv', rekao je Ante Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo