Koštunica: Odustanite od EU

Evropa nas konstantno ponižava, tvrdi lider DSS-a

9.6.2013.
20:29
VOYO logo

Povodom izjave šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensana Dežera o tome da Evropski savet 28. juna neće odlučivati o datumu za početak pristupnih pregovora sa Srbijom, već o "zelenom svetlu" za otvaranje pregovora, predsednik Demokratske stranke Srbije Koštunica je ocenio da EU "otvoreno i grubo ponižava vlast u Srbiji".

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Koštunica tvrdi da je "Evropska unija pokazala je svoje pravo lice pošto ni briselski sporazumi koji razaraju Srbiju nisu dovoljni da odluči o datumu početka pristupnih pregovora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do samo pre dve godine Evropska unija je obmanjivala Srbiju da su evropske integracije i Kosovo dva odvojena procesa, a sada ni briselski sporazumi koji razaraju Srbiju nisu dovoljni za dobijanje datuma", naveo je Koštunica.

On je ocenio da je aktuelna vlast zemlju "gurnula u agoniju i beznađe i dovela do ivice provalije" jer je nastavila da vodi "destruktivnu politiku da je Evropska unija cilj Srbije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini pravi odgovor Srbije na ovakvo ponašanje Evropske unije jeste da Srbija zahvali Briselu na dosadašnjim integracijama i da stavi tačku na ovu agoniju, razbijanje i ponižavanje države", dodao je predsednik DSS, ponovo se založivši za politiku neutralnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo