Koštunica: Amfilohije i Atanasije su ljudi svetskog glasa, a u Srbiji ih brutalno linčuju

Doktor zemaljskog prava se raspričao o caru Lazaru i carstvu nebeskom

17.5.2013.
14:51
VOYO logo

Mitropolitu Amfilohiju i vladici Atanasiju može da služi samo na čast što su uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, što su protiv Briselskog sporazuma, a svako ko se usudio da zbog toga baci kamen na njih trebalo bi da se dobro zamisli šta radi, ocenio je predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

- Zbog čega, i ko se to uopšte mogao nadati da će oni reći nešto drugo, a ne ono što su rekli? Od ovakvih srpskih medija oni bi dobili aplauz da su rekli da su protiv carstva nebeskog, da su protiv cara Lazara, da su protiv kosovskog zaveta i protiv Njegoša, a da su pre svega za nezavisnost Kosova - rekao je Koštunica u intervjuu za Pečat, a prenosi Fonet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ocenio da su mitropolit Amfilohije i vladika Atanasije među najuglednijim velikodostojnicima koje Srpska pravoslavna crkva ima i da je njihov ugled ogroman svuda u svetu, "a eto, doživeli su brutalan linč u srpskim medijima".

- Ali svako ko njih zna, a ja ih znam veoma dugo i jako dobro, svestan je da su oni spremniji da budu progonjeni, ali da uvek govore istinu - istakao je Koštunica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo