Kosorica (prije izbora) dijeli lovu penzionerima

Jadranka Kosor kazala je kako se nada da će Vijeće Europe tijekom današnjeg dana odobriti objavljivanje pristupnog ugovora između Hrvatske i članica Europske unije.

21.9.2011.
14:58
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor kazala je kako su u krivu oni koji su se na Vladu obrušili objedama da ona nije htjela objaviti ugovor s Europskom unijom.

"To je dvostrani posao, tražili smo da se deklasificira i vjerujemo da će Europsko vijeće to učiniti tijekom današnjeg dana", kazala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebalo je, dodaje, provjeriti tekst koji je na engleskom jeziku i utvrditi je li on vjerodostojan i u skladu s onim što je dogovoreno.

"Naše službe su to završile, a završen je i prijevod na hrvatski jezik", kazala je Kosor, dodajući kako će "jezikoslovci isto reći svoje, jer želimo da bude na izvornom jeziku", odnosno Vlada želi da bude na "savršenom hrvatskom". Tekst ugovora do kraja dana bi trebao biti dostupan na Vladinoj web stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan kredit

Vlada je uzela još jedan kredit, i to za plaćanje obveznica za restrukturiranje gospodarstva iz 1991. godine.

Iznos kredita je 260 milijuna eura, uzet je kod banaka Erste & Steiermaerkische i Hypo Alpe Adria Banke na pet godina po kamati od 5,5 posto.

"Radi se o povratu dugova iz 1991. godine čija se glavnica kontinuirano uvećavala", kazala je ministrica financija Martina Dalić.

Dodala je i kako je kreditna agencija Moody's potvrdila rejting Hrvatskoj, BBB-, "i što je najvažnije", naglasila je, "ocijenila je izglede, a oni su stabilni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljenicima po 145 kuna

Jadranka Kosor predstavila je isplatu jednokratnog primanja korisnicima mirovina.

"Isplata neće imati utjecaja na rashode državnog proračuna. To je dobit od 125 milijuna kuna u poslovanju, a Zavod za mirovinsko osiguranje je donio takav prijedlog", kazala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac će se rasporediti na oko 800 tisuća umirovljenika s primanjima do 3.200 kuna, a svaki će umirovljenik dobiti 145 kuna.

Novac će, dakako, biti podijeljen prije izbora.

Vezani članci:

arti-201109201308006 arti-201109210061006 arti-201109200802006

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo