Kosorica misli da treba dobiti priznanje. Što mislite?

17.11.2011.
11:40
VOYO logo

Naime, Kosor je kazala da HDZ treba dobiti priznanje jer nije štedio sebe u borbi protiv korupcije, a dodala je i da je borba protiv korupcije "ključ za bolju investicijsku klimu".

Objašnjavajući strategiju kojom će HDZ prikupiti potporu na izborima, Kosor je kazala da im je "plan graditi je na rezultatima koje smo postigli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada imamo blagi rast a naši ekonomski prioriteti su prepoloviti proračunski manjak do 2014. i nastaviti s uklanjanjem prepreka za povoljnu poslovnu klimu. Želimo smanjiti fiskalni jaz smanjenjem potrošnje uz zaštitu socijalno osjetljivih skupina, te istodobno povećavati prihode kroz veći rast. Cilj je smanjiti jaz sa 4,9 posto ove godine na 1,8 posto BDP-a u 2014.", kazala je Kosor, pa dodala da HDZ sve to planira učiniti bez pomoći MMF-a.

Oporba ima dva plana: jedan javni i jedan neobjavljen

"Na primjer, mi kažemo da možemo sami odgovorno voditi našu fiskalnu i ekonomsku politiku, bez pomoći MMF-a, dok razni oporbeni čelnici šalju ambivalentne signale. Bojim se da oni možda imaju dva programa, jedan javni i jedan još uvijek neobjavljen. To nije dobro. Mislim da birači trebaju jasno znati što svaka (politička) opcija nudi", rekla je Kosor osvrćući se na oporbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, podaci izneseni u Reutersovom članku nisu optimistični koliko i premijerka. Agencija napominje kako HDZ u anketama daleko zaostaje iza koalicije lijevog centra, da zemlja bilježi slabi gospodarski rast i proračunski deficit koji ove godine iznosi gotovo 5 posto BDP-a, dok javni dug raste i približava se razini od 60 posto BDP-a. Navode i kako su hrvatske državne obveznice trenutačno u najnižem investicijskom razredu po ocjenama vodećih bonitetskih agencija, te da su dvije agencije nedavno promijenile izglede hrvatskih obveznica iz stabilnih u negativne, odnosno od pozitivnih na stabilne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo