Kosor zove Željka Keruma u pomoć

12.8.2011.
13:18
VOYO logo

U središnjicu HDZ-a iz Dalmacije je navodno stiglo pismo u kojem su članovi te stranke izrazili zabrinutost da će HDZ, bez koalicije s HSS-om i HSP-om, izgubiti izbore. Do tog zaključka došli su nakon analize brojnih istraživanja i anketa.

Tajnik stranke, Branko Bačić demantirao je tu informaciju. Tvrdi da je riječ o spinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ-u se sada na razne načine želi nanijeti šteta, ali uvjeren sam da će HDZ u zemlji uvjerljivo pobijediti, pa i u IX. i X. izbornoj jedinici. Vidljiva je promjena trenda, naš rejting raste, a to mnoge zabrinjava", kazao je Bačić za Večernji list.

I predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović tvrdi da nije čuo za nikakvo pismo. Kaže kako postoje razne kombinacije na državnoj razini koje su potpuno legitimne, no nije želio reći svoje mišljenje o koaliciji koja je navodno predložena u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Mirjana Kasapović, profesorica Fakulteta političkih znanosti, smatra da koalicija s HSS-om i HSP-om HDZ-u ne bi donijela nikakve koristi.

"Ne vidim kakve bi koristi HDZ-u donijela predizborna koalicija s HSS-om i HSP-om. HSS mora proći svoj križni put, objektivno, bit će najveći gubitnici ovih izbora, možda osvoje od 4 do 5 mandata. A što reći o izgledima HSP-a, koji se nije oporavio od katastrofe koju im je Sanaderov HDZ priredio na prošlim izborima. Bilo bi smiješno kada bi nakon toga išli u koaliciju s HDZ-om", smatra dr. Kasapović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključuje da u ovom trenutku na desnici nema dovoljno jake stranke na koju bi se HDZ mogao osloniti, te da prema sadašnjim projekcijama HDZ gubi izbore.

Vezani članci:

arti-201108060206006 arti-201107290827006 arti-201107280690006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo