Kosor: Tko kupi skuplji stan, dobit će veću subvenciju!

'Tih 200 eura po kvadratu posudbe države na dvadeset godina počeka jest samo prosjek. On će biti i veći, ovisno o cijeni stana', najavila je premijerka Kosor.

15.2.2010.
16:56
VOYO logo

Sve podatke vezane za subvencije za kupovinu stanova hrvatska javnost će dobiti nakon sjednice Vlade kad će biti predstavljen zakon kojim će se one regulirati, najavila je Jadranka Kosor.

arti-201002130114006Pojasnila je da "tih 200 eura po kvadratu posudbe države na dvadeset godina počeka jest samo prosjek. On će biti i veći, ovisno o cijeni stana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjera je to kojom želi pomoći stanogradnji, kazala je Kosor najavljujući kako Vlada izaći i s dodatnim mjerama zbog cijena stanova koje nisu pale unatoč očekivanjima, kao i da "još dogovara okvire oko kamata".

arti-201002120642006"Ako imate, s jedne strane, one koji grade stanove i ne mogu godinu dana prodati nijedan stan, s druge strane imate one koji ih ne mogu kupiti, mi pretpostavljamo da bi po tom modelu moglo biti prodano oko tisuću stanova. To može pokrenuti cijeli ciklus, da građevinari grade stanove i da ne otpuštaju radnike i da nemamo novi val nezaposlenih", poručila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo