Kosor: Prestanite lagati seljacima uz kobasice

'Nitko se ni zbog kakve prijetnje ne smije uplašiti i nećemo se umoriti', kazala je Kosor aludirajući na pritiske SDP-a na policiju zbog sumnjičenja Vojka Obersnela.

4.3.2010.
16:00
VOYO logo

"Nikakva cesta, nikakva ulica ne može pronaći 600 milijuna kuna u proračunu", poručila je danas seljacima premijerka Jadranka Kosor. Poručila je političarima koji seljacima kupuju gorivo za traktore spremne na marširanje prema metropoli da prestanu "obmanjivati poljoprivrednike jer novca nema".

"Oni koji nose kobasice neće iznjedriti novce za poljoprivredu", naglasila je Kosor. "Mi tražimo model kompenzacije kroz repromaterijal koji bi supstituirao iznos poticaja", najavila je dodajući da će se ministar Petar Čobanković sastati s predstavnicima seljačkih udruga u 10 sati te se pokušati dogovoriti o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je da ako rebalansa i bude, sigurno se neće raditi o povećavanju nego smanjenju proračuna te kako očekuje da će najava izlaska iz krize doći tek krajem godine, unatoč optimističnim podacima Državnog zavoda za statistiku.

"Podatak o rastu industrijske proizvodnje za pet posto daje razloga da se još bliže povežemo", kaže Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je na Vladi predstavljeno i osnivanje jamstvenog fonda, takozvani "model b za spas gospodarstva", čime će Vlada preuzeti dio rizika banaka na sebe, kako bi se lakše odobravali krediti za obrtna sredstva i reprogramiranje dugova poduzetnicima. Kao i "model a" temeljit će se na aukcijama.

Imala je što reći i o komentarima SDP-ovaca na sumnjičenje riječkog gradonačelnika, protumačivši ih kao pritisak na policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko se ni zbog kakve prijetnje ne smije uplašiti i nećemo se umoriti", kazala je Kosor aludirajući na kritike SDP-a na policiju zbog sumnjičenja Vojka Obersnela.

Prethodni članci:

arti-201003040458006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo