Kosor: Predlažem da se VONS sastane zbog Kruljca

'Navikla sam ja na svašta', kazala je premijerka nakon što ju je grupa HDSSB-ovaca dočekala na polaganju kamena temeljca za rekonstrukciju škole i gradnju sportske dvorane.

11.7.2011.
17:17
VOYO logo

S transparentima "Koji je general sljedeći" te "Sa Kosor u propast, a ne u Europu", stali su članovi mladeži HDSSB-a pred premijerku Jadranku Kosor u osječkom prigradskom naselju Višnjevac na polaganju kamena temeljca za rekonstrukciju škole i gradnju sportske dvorane. Stacionirali su se točno pored transparenta kojeg su držali HDZ-ovci "Osijek s Jadrankom u EU".

Pokraj HDSSB-ovih transparenata stajao je i sin Branimira Glavaša Filip. Prosvjeduju zbog procesuiranja Tomislava Merčepa koji je osuđen za likvidacije i mučenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerkino je osiguranje na miran način zamolilo i jedne i druge da se pomaknu par koraka unatrag, nakon čega su svi spustili svoje transparente.

"Navikla sam ja na svašta, a najviše sam navikla raditi za dobro svih građana Hrvatske. Bez toga ne bi bilo ni završetka pregovora za ulazak u EU", kazala je premijerka Kosor komentirajući natpise na transparentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara jesu li transparenti "za" i "protiv" nje znak da je predizborna kampanja počela, odgovorila je kako to nije točno. Slučaj generala Mladena Kruljca te stanje u vojsci premijerka nije željela previše komentirati.

"Ja se istragama ne bavim, imam informacije koje imate i vi, ali svakako da ova situacija traži sazivanje svih onih koji imaju tu što reći pa ću predložiti sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, nadam se da će to predsjednik Republike i prihvatiti", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka je položila i kamen temeljac na izgradnji mosta preko Drave na autocesti A5 Beli Manastir – Osijek – Svilaj. Vrijednost radova je oko 950 milijuna kuna bez PDV-a, a rok je za izgradnju 30 mjeseci.

"Možemo se odmah oko toga dogovoriti da se nađemo ponovno za 30 mjeseci kada ga budemo mogli svečano pustiti u promet", kazala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za gradnju cesta, odnosno autocesta ove godine izdvojit će se dvije milijarde kuna.

"Ovo je godina u kojoj ćemo sasvim sigurno izaći iz krize i bit će prva u kojoj ćemo bilježiti pozitivne rezultate", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon polaganja kamena temeljca za most "Drava" potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa upitali su za komentar slučaja ubojstva članova zagrebačke obitelji Zec, što se stavlja Merčepu na odgovornost.

Šeks se osjetio prozvanim i kazao da su tvrdnje da je tada, kao javni tužitelj odgovoran što nije uložena žalba na prvostupanjsku presudu optuženicima za to ubojstvo, nakon čega oni nisu odgovarali za likvidacije - nekorektne i neutemeljene. Kazao je kako je on prestao biti državni odvjetnik tri mjeseca prije nego je presuda stigla u Državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Više o temi: Mladen Kruljac

Vezani članci:

arti-201101130358006 arti-201012100589006 arti-201107110275006 arti-201107110002006 arti-201107090105006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo