'Zbog oca su me djeca maltretirala u školi, pa sam se potukla'

'Tko su političari da djetetu oduzimaju pravo na oca', pitala je Jadranka Kosor pojašnjavaući zašto nije za da se ženama bez partnera omogući majčinstvo.

17.5.2012.
18:36
VOYO logo

Gostujući u RTL-ovoj emisiji Studio 45 bivša premijerka i još uvijek aktualna šefica najveće oporbene stranke Jadranka Kosor progovorila je nekim događajima iz svog života koji su povezali onaj privatni dio nje s poslom koji obavlja ili je obavljala.

Tako je otkrila da ju je sin Lovro, nakon što su je mediji napali zbog lošeg znanja engleskog, "prisilio" da kod kuće govori engleski te joj tako bio izvrstan tutor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predložio je konverzaciju na engleskom i jedno je vrijeme stalno govorio samo engleski. Nedjelom kad sam kuhala znao bi doći i ispitivati me što kuham. Kada bih ga kasnije na hrvatskom pozvala da dođe ručati rekao bi mi:'I don't understand'", uz smješak je Kosor prepričavala, no pritom je istaknula kako je zaista potrebno da političari danas govore engleski.

'Pisala sam ocu da dođe na moju maturalnu, no nije se pojavio'

Na pitanje kako to da kao žena nije podržala prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji ističući da je protiv toga da se ženama bez partnera omogući majčinstvo, Kosor je kazala kako baš ona najbolje zna što to za dijete znači. Istaknula je kako se pri donošenju Zakona nije smjelo misliti samo na prava žena nego i na prava djeteta te postavila pitanje tko su političari da djetetu oduzimaju pravo na oca. A prema njenom iskustvu, bez obzira što ta djeca odrastu u pristojne ljude, u životu im je iznimno teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao curica sam strašno tugovala za ocem. U prvom razredu osnovne škole djeca su me jako izolirala kad su shvatila da sam drugačija i da nemam tatu. Djeca zaista znaju biti okrutna. Dugo su me maltretirali zbog toga. Sve dok se jednom nisam potukla i izborila svoje pravo", kazala je Kosor ističući da je bila tužna i za matursku večer. Naime, prvi valcer koji se plesao s roditeljima ona nije imala s kim otplesati.

"Pozvala sam ujaka, ali sam prije toga napisala pismo mom ocu i napravila ga u obliku jedne ponude. No, nije se pojavio", kazala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film o Jadranki Kosor

Kosor se u emisiji osvrnula i na napise o njoj i Pahoru, koji su se odnosili na njihov "prisniji odnos". Kazala je kako su to novinari činili samo zato što je žena i da joj zbog toga nije bilo lako. Govoreći o svojim kolegama, kazala je da ako poštuje njemačku kancelarku, slovačku premijerku te Margaret Tacher.

Na pitanje bi li voljela da o njoj snime film kao o Margaret Thatcher, koja joj je ujedno i uzor, bivša premijerka rekla je da je već dobila ponudu jednog redatelja na premijeri filma Angeline Jolie, no ne zna tko bi je mogao glumiti! Urednica emisije Antonija Mandić na to je u šali odgovorila da bi je s današnjom tehnikom šminke i frizure, komotno mogao glumiti i Ivo Gregurević!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je kazala kako na predstojećim izborima u HDZ-u očekuje pobjedu.

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike