Kosor odbila doći u Sabor jer ima važnijeg posla?!

2.3.2011.
13:27
VOYO logo

Zasjedanje Sabora započelo je stankom koju su zatražili SDP, HNS i IDS. IDS-ov zastupnik Damir Kajin pojasnio je kako traži da se Saboru obrati premijerka i objasni "zašto šalje policiju na narod".

Nakon stanke zastupnicima se obratio šef SDP-a Zoran Milanović, koji je također pozvao premijerku Jadranku Kosor da dođe u Sabor i objasni izjavu glasnogovornika Vlade Mladena Pavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon subotnjih prosvjeda koji su prerasli u nasilje, glasnogovornik Vlade, koji govori u ime predsjednice Vlade, izjavio je da Vlada ima saznanja o tome da su neke oporbene stranke financirale i organizirale nasilje. Ne prosvjede i mirno okupljanje građana, nego da su neke oporbene stranke financirale i organizirale nasilje. Glasnogovornik je oporbu optužio za kazneno djelo. Istog dana ovlaštene osobe iz policije takvu tvrdnju su izričito demantirale. I iz krim-obrade, koja je jedino sredstvo za policiju, vidjelo se da glasnogovornik ne govori istinu", obrušio se Milanović.

"Ovoj se zemlji što prije treba obratiti predsjednik Republike, a Saboru premijerka. Dok zemlja krvari na Krvavom mostu, dok Vlada skriva broj nezaposlenih, dok pada industrijska proizvodnja, mi se jednostavno zabavljamo ili nas se naziva ovcama i govori se o relaksaciji", kazao je IDS-ov Damir Kajin, a prenosi VLM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Policija nije demantirala'

Dodao je da nije problem u podmetanju lažljivog glasnogovornika Vlade, njemu je u opisu i popisu poslova da laže i mislim da se njime ne trebamo baviti. Ali problem u ovoj zemlji leži prije svega u činjenici da policija tuče narod, da je više stotina ljudi privedeno na informativne razgovore, da se prosvjeduje. Bojim se da to može ugroziti turističku sezonu, a narodu se jasno gadi svaka vlast zbog razmjera korupcije.

"HDZ će obavijestiti premijerku Kosor o oporbenom zahtjevu", kazao je Andrija Hebrang (HDZ), no odmah je poručio da Kosor trenutačno ne može doći jer "ima obveze oko važnih poslova vezanih uz pregovore za ulazak u Europsku uniju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je da je prosvjed legitimno pravo građana i HDZ nije protiv toga, ali je protiv uništavanja narodne imovine.

"Policija nije demantirala da oporba stoji iza prosvjeda", nastavio je Hebrang. Rekla je da za to nema dokaza, no ne i da neće dalje to istraživati. Ja sam rekao prošlih dana što sam čuo u kafiću (da je oporba plaćala prosvjednike, op.a.) i policija to mora istražiti. Ako se dokaže da to nije istina, neka se glasnogovornik ispriča", poručio je Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Vezani članci:

arti-201103020009006 arti-201103020204006 arti-201103010843006 arti-201103010938006 arti-201103010892006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo