SASVIM ISKRENO / Kosor o odnosu predsjednika i premijera: 'Milanović mu čini uslugu. Prije će biti parlamentarni nego predsjednički izbori'

Image
Foto: Srecko Niketic/Pixsell

Bivša premijerka se osvrnula i na mandat Kolinde Grabar Kitarović, navodeći da se u nekim situacijama prekasno reagiralo

4.11.2022.
14:04
Srecko Niketic/Pixsell
VOYO logo

Bivša premijerka Jadranka Kosor osvrnula se na narušen odnos između predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića. Kosor je komentirala i nepozivanje predsjednika na 30. obljetnicu oslobođenja juga.

“Što se tiče pozivanja i nepozivanja, u travnju je rečeno da HDZ više predsjednika tamo gdje je HDZ na vlasti lokalno neće pozivati, odnosno da će ga bojkotirati, a to je sve u skladu s onom prvom izjavom Andreja Plenkovića nakon Milanovićeve pobjede nad Kolindom Grabar Kitarović da će to biti jedna jako tvrda kohabitacija”, kazala je Kosor za N1 i nastavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je u tom smislu bila jako simbolična scena kad on dolazi po mandat na Pantovčak, a predsjednik pruža ruku, a Andrej Plenković usteže ruku. Na toj simboličnoj razini su bili jasne naznake da tu mira neće biti. Radi se o neizlječivom sukobu koji će se dodatno razbuktavati kako budu išli izbori. Prije će biti parlamentarni nego predsjednički izbori i Milanović će, po svemu sudeći, biti taj koji će davati mandat sljedećem mandataru za sastav vlade.”

Image
'MORAŠ BITI BUDALA DA TO TOLERIRAŠ' /

Plenković o Milanoviću: 'Jedan divlji, nekulturni primitivac, vrijeđa sve oko sebe. To je primitivno, vulgarno divljaštvo'

Image
'MORAŠ BITI BUDALA DA TO TOLERIRAŠ' /

Plenković o Milanoviću: 'Jedan divlji, nekulturni primitivac, vrijeđa sve oko sebe. To je primitivno, vulgarno divljaštvo'

O Kolindi: 'Bilo je ponižavajuće da je optuženiku pjevala za rođendan'

Smatra da bi za Plenkovića bilo dobro da ujednači svoj stil i da jednako oštro osuđuje i onog tko je prije HDZ nazivao bandom. “Ja nikad ne bih stavila ni na jednu dužnost nekog tko je HDZ nazivao bandom, a Plenković je to učinio. Mislim da je pretjerano predsjednika RH nazvati ugojenim prascem.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša premijerka se osvrnula i na mandat Kolinde Grabar Kitarović, navodeći da se u nekim situacijama prekasno reagiralo.

“Za mene je bilo ponižavajuće da je optuženiku pjevala za rođendan ili da je ‘Za dom spremni’ nazivala starim hrvatskim pozdravom, to mi je bilo više uvreda javnosti. U ovoj priči nitko nije nevin, ali treba gledati tko ima stvarnu moć, a to je predsjednik Vlade i zato je njegova odgovornost puno veća”, istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da Milanovićeva komunikacija prekiriva neke bitne stvari poput optužnica, spore obnove i sličnih stvari. “Milanović mu čini uslugu, možda nehotice.” Dodaje da netko u ovakvim sukobima netko mora biti taj tko će prvi pružiti ruku.

“Za mene je nerazumljivo da na obljetnicu pogibije Blage Zadre dođe predsjednik, ali nitko od ministara. Vjerojatno nisu došli zbog njega i Penave, ali to je nevažno, tada se mora doći, Zadro je bio simbol obrane”, poručila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo