Kosor ne zna za pismo koje kompromitira Bošnjakovića

Premijerka Kosor predložit će državnog tajnika Dražena Bošnjakovića za novog ministra pravosuđa.

5.7.2010.
14:52
VOYO logo

Naime, premijerka Jadranka Kosor najavila je da će u ponedjeljak potpisati odluku o razrješenju ministra pravosuđa Ivana Šimonovića i Hrvatskom saboru uputiti prijedlog da novi ministar bude dosadašnji državni tajnik u ministarstvu Dražen Bošnjaković.

Na pitanje novinara premijerka Kosor demantirala je da je dobila pismo australskog Hrvata Branka Kakarića koji Bošnjakovića sumnjiči za utaju poreza u razdoblju od 2001. do 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjaković je pak kazao kako ga se sumnjičilo za sukob interesa, ali da je nadležno povjerenstvo utvrdilo da sukoba interesa nije bilo.

Kakarić je naime u mailu poslanom redakcijama optužio Bošnjakovića da je u navedenom razdoblju radio u fušu kao odvjetnik, bio u sukobu interesa, nije se pojavljivao na zakazanim ročištima zbog 'zasjedanja Hrvatskog sabora' itd...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor misli da će dobro surađivati s Bošnjakovićem

"Danas ću potpisati odluku o razrješenju ministra pravosuđa Šimonovića i poslati u Sabor prijedlog za potvrdu novog ministra pravosuđa, Dražena Bošnjakovića", kazala je Kosor na konferenciji za novinare nakon radnog sastanka u Ministarstvu pravosuđa.

Kosor je uvjerena da će jednako dobro surađivati i s Bošnjakovićem koji je "bio desna ruka ministru Šimonoviću". Očekuje da bi o Bošnjakovićevom imenovanju Sabor mogao raspravljati već ovaj tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Šimonović je pak ocijenio kako je u 20 mjeseci njegova mandata ostvaren značajan napredak u pravosuđu. "Za ministarstvo pravosuđa nije dovoljno da ima ministra koji zna svoj posao, nego se mora raditi o podršci na najvišoj razini i o dobrom timu i tu, ne bez razloga, gledam u kolegu Bošnjakovića", rekao je.

Šimonović uvjeren da 'nedodirljivih više nema'

Istaknuo je kako je mjesto preuzeo u trenutku kada se, kako je rekao, govorilo da Zagreb ne smije postati Bejrut, a u međuvremenu su u borbi protiv organiziranog kriminala postignuti vrlo značajni rezultati, od ustroja antikorupcijske vertikale do najnovijeg sporazuma sa Srbijom koji se odnose na regionalnu borbu protiv organiziranog kriminala. U borbi protiv korupcije "nedodirljivih više nema, a to ima velik utjecaj na ugled zemlje i njezino gospodarstvo", dodao je Šimonović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je Bošnjakovića predložio jer vrlo dobro poznaje pravosudni sustav, a otklonio je i dvojbe oko Bošnjakovićeve stranačke pripadnosti. "Dileme oko stranačke pripadnosti meni nema jer znam da je Bošnjakoviću najvažnija budućnost pravosuđa i potpuno sam siguran da će uspješno voditi ministarstvo", rekao je.

Zahvalivši na ukazanom povjerenju, Bošnjaković je kazao kako ministarstvo tijekom ljeta čeka puno posla i da će se truditi biti "ministar kontinuiteta jer Vlada je donijela jasnu strategiju reforme pravosuđa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005250139006 arti-201006230419006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo