Kosor: Krizni fond će biti kao kap vode na dlanu

'Ova informacija će doći kao kap vode na dlanu onima kojima je teško', kazala je premijerka govoreći o osnivanju Fonda za pomoć gospodarstvu.

23.12.2009.
19:27
VOYO logo

Ministar gospodarstva Đuro Popijač izvijestio je danas kako je u dogovoru stručnjaka ministarstva i Europske komisije odgođeno raspisivanje natječaja za privatizaciju brodogradilišta. Umjesto 6. siječnja natječaj će biti raspisan do 15. veljače, a ponude će se prikupljati 60 dana.

Premijerka Jadranka Kosor kazala je kako ministarstva gospodarstva i financija rade na dva moguća projekta za očuvanje radnih mjesta i potporu tvrtkama koje imaju poteškoća, ali imaju i potencijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno ćemo možda čak i sljedeći tjedan imati prve konture ova dva fonda, ne želim govoriti o rokovima", kazala je Kosor.

Potrebno je pripremiti osnivanje i utvrditi način ulaganja u fondove, a radi se i na tome da se gospodarstvu putem Hrvatske banke za obnovu i razvoj omoguće dodatna sredstva, rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji i načelan interes banaka i osiguravajućih društava. Kroz pripremu fondova pripremit ćemo i onaj dio u kojemu će sudjelovati vlada", rekla je Kosor i zaključila izlaganje pogrešnom metaforom:

"Ova informacija će doći kao kap vode na dlanu onima kojima je teško".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912180579006

arti-200912160741006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo