'Kosor je iznenađena korupcijom jer je bila u Vladi'

Mesić je rekao da je Vlada na jednoj strani službeno obavljala svoj dio posla, a negdje paralelno je postojao jedan sistem u kojeg nisu ulazili svi članovi Vlade.

5.2.2010.
17:39
VOYO logo

Stjepan Mesić u intervjuu za Deutsche Welle o tome je li poput premijerke Jadranke Kosor bio iznenađen razmjerima korupcije rekao da je Kosor sigurno iznenađena jer je bila u Vladi, te da je i on koji stvari promatra sa strane iznenađen.

Dodao je da je Vlada je na jednoj strani službeno obavljala svoj dio posla, a negdje paralelno je postojao jedan sistem u kojeg nisu ulazili svi članovi Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jadranka Kosor ima pravo na čuđenje, jer ako se uspostavi dvojni sustav rješavanja pitanja, onda jedan sustav ima pravo ne znati što se događa u ilegalno uspostavljenom sustavu", kazao je Mseić.

Upitan o osam milijuna eura koji su završili u Švicarskoj banci Mesić je rekao da ne može govoriti o pojedinostima ali da je činjenica da je stotinu milijuna eura iscurilo iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovih 8 milijuna je sitnica. Ako uđemo u trag, a čini mi se da smo na pravom tragu, onda ćemo lakše doći i do drugih transfera novca koji su otišli na stotine računa u raznim svjetskim bankama", kazao je Mesić za Deutsche Welle.

Dodao je da se nada da će Hrvatska ipak doći do dijela novca jer su sada neke države reagirale, poslale su neke informacije koje ipak obećavaju da bi se moglo doći do računa na kojima je novac ispario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li otkriti o kakvim se informacijama radi rekao je:

"Samo znam što se događa, ali ne znam pojedinosti. Radi se o više zemalja koje su naši organi kontaktirali - Cipar, Malta, Grčka, Mađarska, Austrija, Švicarska i sve do Kajmanskih Otoka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je rekao da pretpostavlja kako naručitelj ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića dolazi iz onih krugova koji su se našli tangirani pisanjem Ive Pukanića i njegovih novina.

Dodao je da je Pukanić bio vrlo hrabar i dobar novinar, dobar analitičar i sigurno da je njegovo pisanje bilo utemeljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li ikada od strane obavještajne službe bio informirani o tome da je Pukaniću ugrožen život Mesić kaže da je bilo informacija o tome da je njegov život ugrožen, a policija mu je jedno vrijeme dala pratnju i osiguranje, kazao je Mesić u intervjuu za Deutsche Welle.

Prethodni članci:

arti-201001220478006 arti-201002010733006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo