Kosor će se ipak sastati s pobunjenim seljacima

Jedan od vođa seljačkog prosvjeda Tomislav Pokrovac napokon je dobio poziv od premijerke Kosor, koja mu je predložila da se sastanu u Banskim dvorima u srijedu u 17 sati.

23.6.2010.
14:56
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor u Banske je dvore na sastanak pozvala koordinaciju pet slavonskih županija. Predsjednik vukovarsko-srijemskog Hrvatskog seljačkog saveza Tomislav Pokrovac poziv je primio u srijedu iza podneva, piše Večernji list.

arti-201006230373006Inače, seljaci su i u srijedu izašli s traktorima na ulice, a prosvjedovali su na četiri punkta. Uz punktove na prometnici Jarmina – južna vinkovačka obilaznica, kod Bošnjaka, i na cesti Ilača – Tovarnik, otvoren je punkt i kod Babine Grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomalo smo nervozni jer se previše oteže s dogovorom, pa je već bilo prijedloga da blokiramo ceste, pa i granične prijelaze, ali ipak smo odlučili još čekati jer, kako nam je rekao Pokrovac, ima nekih naznaka da bi nas mogla primiti premijerka Kosor", kazao je ranije Stjepan Filić, organizator prosvjeda na cesti Ilača – Tovarnik.

I Pokrovac je najavio kako će u borbi za svoja prava seljaci ići do kraja. "Dosta nam je izigravanja dogovorenog i sada smo odlučni ići do kraja dok se ne izborimo za svoja prava. Ostat ćemo na punktovima dok ne izgubimo strpljenje ili dok se premijerka ne smiluje i prihvati razgovor s nama. Prije smo tražili da premijerka dođe među nas, a ne da mi njoj idemo na noge, ali malo smo razmislili i, stvarno, kako kaže ministar Čobanković, možda ima jako puno posla pa ne stigne doći do nas. Nema problema, ići ćemo mi u Zagreb, ako treba i razgovarati", kazao je Pokrovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrovac potpuno ignorirao Čobankovića Inače, razgovor predstavnika seljačkih udruga s ministrom Petrom Čobankovićem u utorak u Vukovaru nije donio rezultata, jer ni nakon višesatnog uvjeravanja ministra i njegova najbližeg suradnika za pitanja pregovora sa seljacima Mladena Pavića, seljaci nisu popustili i ustrajni su prosvjedima doći do svojih prava i novca. Bilo je i povišenih tonova, ali bez grubih riječi, pa su uglavnom žešći istupi "ublaženi" smijehom.

Inače, netrpeljivost Pokrovca i ministra Čobankovića bila je itekako vidljiva. Kada je ulazio u zgradu županije u Vukovaru, ministar se rukovao i s Pokrovcem, ali ga ovaj nije ni pogledao nego je nastavio razgovarati na mobitel. Na sastanku ministar nije uopće gledao u Pokrovca dok bi on govorio, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006230311006 arti-201006220287006 arti-201006220047006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo