hoće li se držati standarda? / Kosor: 'Bilo bi zanimljivo da Šeks bude protukandidat Karamarku na izborima u HDZ-u'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSEL

Bivša premijerka Jadranka Kosor podsjetila je kako su u HDZ-u trebali već odavno biti organizirani unutarstranački izbori, a također je dodala kako se nada da će se Karamarku suprotstaviti upravo Šeks

11.2.2016.
12:42
Jurica Galoic/PIXSEL
VOYO logo

Gostojući u Temi dana na N1 Jadranka Kosor komentirala je najave Vladimira Šeksa o unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Podsjetila je kako su se izbori u HDZ-u trebali održati godinu dana od stranačkog sabora, koji se održao u svibnju 2012. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao građanku me zanima hoće li izbori biti temeljem najboljih standarda - hoće li biti više kandidata za predsjedničku funkciju. Kao što se mnogi sjećaju, mi smo ugradili načelo jedan član jedan glas, i prema tim pravilima izbori su se trebali obaviti za godinu dana od stranačkog sabora. Pitanje je hoće li biti hrabrih da se kandiraju protiv Karamarka", kazala je.

Dodala je kako priželjuje da Vladimir Šeks bude protukandidat Tomislavu Karamarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba podsjetiti da je šef HDZ-a obećavao dvotrećinsku, pa apsolutnu većinu, pa da će sam formirati Vladu i da će biti premijer, što nije postao, jer nije imao ruku. Premijer je nestranačka osoba, koja je imala samo tri sata za odluku. Zanimljiva mi je najava Šeksa. On je homo politicus, on se neće politike odreći dok diše. On na ovaj način najavljuje da će se kandidirati, a bilo bi to više nego zanimljivo - on je imao tu ambiciju, ali je uvijek puštao druge. Ja mislim da godine nisu bitne, ako imate volju, snagu, pamet i ideju, ako ste demokrat. Dobro je da pokuša sada, ja bih to voljela", naglasila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo