KORONAVIRUS UŽIVO / Stožer objavio nove brojke: Imamo 43 nova slučaja, preminulo 5 osoba; Pogledajte stanje po županijama

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U Hrvatskoj je u ponedjeljak zabilježeno 43 novih slučajeva zaraze, preminulo je 5 osoba

7.6.2021.
7:34
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo
  • Broj aktivnih slučajeva je 1243, na bolničkom liječenju je 580 pacijenata
  • Ovog tjedna kreće cijepljenje djece od 12 do 16 godina
  • Hrvatska donirala AstraZenecino cjepivo Bosni i Hercegovini

PRATITE TIJEK DOGAĐANJA:

Hrvatska donirala AstraZenecino cjepivo BiH

14:58 - Hrvatska je donirala 30.000 doza AstraZenecina cjepiva Bosni i Hercegovini, objavio je u ponedjeljak potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Hrvatska je Bosni i Hercegovini donirala 30.000 doza cjepiva Astrazenece pomogavši joj tako u borbi protiv covid pandemije, a tim povodom Božinović je u ponedjeljak u službeni posjet primio ministricu civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankicu Gudeljević

Donacija se temelji na Odluci Vlade Republike Hrvatske o upućivanju humanitarne pomoći susjednim zemljama; BiH, Crnoj Gori i Republici Kosovu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka, Gudeljević je na konferenciji za medije najavila da će "ovo cjepivo biti raspoređeno na način da će 15 tisuća doza ići sveučilišnoj klinici u Mostaru, a ostalih 15 tisuća doza će se rasporediti na ostatak Bosne i Hercegovine". Božinović se nadovezao kazavši da "nema separatnih rješenja kad govorimo o borbi protiv covida, ne može niti jedna država imati taj luksuz da se sama bori i izbori jer ovo je globalna pandemija". 

Europska unija i njezine države članice surađuju kako bi zemljama u susjedstvu pomogle na zdravstvenom, socijalnom i gospodarskom planu, a da bi se ostvario cilj globalne solidarnosti, EU je uspostavio mehanizam COVAX za isporuku i distribuciju cjepiva trećim zemljama. Europska unija je "možda i među najvećim donatorima cjepiva kroz sustav COVAX-a, a obveza koja je preuzeta na globalnoj razini je nekih 2,2 milijarde cjepiva tijekom 2021. godine", istaknuo je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko-dalmatinska: Bez novozaraženih

14:56 - U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom kao ni umrlih od posljedica zaraze, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, ukupno je obrađeno 60 testova te nema novooboljelih. 

U samoizolaciji se nalazi 896 osoba, na bolničkom liječenju u KBC Split njih 32-oje, a pet je osoba na respiratoru. Prema izvješću tog KBC-a u protekla 24 sata nema preminulih od posljedica zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodsko-posavska: 1

14:54 - Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u ponedjeljak je izvijestio o jednom novom slučaju zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju u Brodsko-posavskoj županiji je 31 osoba, od kojih šest osoba pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 289 osoba.

Požeško-slavonska: 1

14:54 - Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o jednom novom slučaju zaraze koronavirusom. Na području te županije od zaraze koronavirusom trenutno se liječi 22 osobe. Među oboljelima četiri osobe su na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 110 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krapinsko-zagorska: 2

14:53 -  U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite. U posljednja 24 sata oporavile su se tri osobe, u samoizolaciji je 109 osoba, a trenutno je aktivno 50 slučajeva zaraze. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 17 pacijenta pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima je jedna osoba na respiratoru.

Varaždinska: 12

14:51 - U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od utorka do subote bit će ponovno organizirano masovno cijepljenje građana, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog stožera Civilne zaštite. Tijekom nedjelje testirane su 242 osobe, preminulih pacijenata pozitivnih na covid-19 nije bilo, a ozdravile su 23 osobe. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 68 bolesnika s težom kliničkom slikom, od kojih su tri osobe na respiratoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od utorka, 8. lipnja do subote, 12. lipnja, u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu ponovno će biti organizirano masovnije cijepljenje za građane, priopćili su iz stožera, uz napomenu da će se u utorak, srijedu i četvrtak primjenjivati cjepivo Pfizer za prethodno naručene, a u četvrtak će drugom dozom Pfizera biti cijepljeni oni koji su prvu dozu primili 29. travnja 2021.

U petak, 11. lipnja bit će dan otvorenog cijepljenja Pfizerom za sve zainteresirane, a dan kasnije, bez prethodnog naručivanja, građani će se moći cijepiti cjepivom AstraZenece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radni sastanak s članovima stožera Civilne zaštite Varaždinske županije u ponedjeljak je održala nova načelnica, zamjenica župana Silvija Zagorec koju je na tu dužnost imenovao župan Anđelko Stričak nakon što je dosadašnji načelnik Robert Vugrin podnio zahtjev za razrješenje s te dužnosti. "Epidemiološka slika se i u Varaždinskoj županiji poboljšava, tako da se aktivnosti mogu usmjeriti na prevenciju, a to je, uz poštivanje mjera, prvenstveno cijepljenje”, poručila je Zagorec kojoj se na sastanku pridružio i župan Stričak.

Grad Zagreb: 8

14:50 - U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno osam novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".  Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih osoba je 68.147, što je 80 osoba više nego jučer. Trenutno je u gradu Zagrebu 281 aktivan slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod dva učenika osnovnih te jednog učenika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 15 onovnoškolaca i 14 srednjoškolaca. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih djelatnika niti korisnika. U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovačka započinje cijepljenje ruskim Sputnjikom V

14:13 -  Slovačka je u ponedjeljak postala druga zemlja u EU-u koja je počela cijepiti građane ruskim cjepivom Sputnjik V, iako ga Europska agencija za lijekove još uvijek nije odobrila. Čovjek iz grada Zilinia prva je osoba koja je primila cjepivo. "Dugo sam čekao Sputnjik", rekao je čovjek koji je došao odjeven kao kršćanski hodočasnik u komentaru za televizijsku kuću TA3 i dodao da "Rusija ima dugu tradiciju razvoja cjepiva". Europska agencija za lijekove (EMA) još nije odobrila cjepivo Sputnjik, ali Slovačka je svoje građane njime ipak počela cijepiti, unatoč polemikama, a to cjepivo također je počela koristiti i Mađarska.

Slovačka je u ožujku dobila 200.000 doza Sputnjika V, nakon što je to tajno naredio bivši premijer Igor Matović, što je izazvalo kontroverzu, a naposljetku je došlo i do njegove ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku samo osobe u dobi između 18 i 60 godina mogu rezervirati sastanke za primanje cjepiva koje se nudi na dobrovoljnoj osnovi. Prema izvještajima lokalnih medija, prijava za primanje cjepiva Sputnjik V bilo je daleko manje nego što se prvotno očekivalo. Bivši premijer Matović, koji je sada ministar financija, za to je okrivio ono što je opisao kao "kampanju dostojnu prezira".

Slovačka inače uglavnom daje cjepiva protiv covida-19 koja proizvode Pfizer / BioNTech i Moderna. U zemlji od gotovo 5.5 milijuna stanovnika, njih 12 000 umrlo je od posljedica koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibensko-kninska: 4

14:10 - Na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od koronavirusa, obavljeno je 33 testiranja, izvijestio je županijski Stožer. Trenutno su u toj županiji 62 aktivna slučaja.

Stožer: Imamo 43 novozaraženih

13:25 - U posljednja 24 sata zabilježena su 43 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1243. Među njima je 580 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 49 pacijenata. Preminulo je 5 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 357 608 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8091 preminula, ukupno su se oporavile 348 274 osobe od toga 277 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 7 998 osoba. Do danas je ukupno testirano 2 047 218 osoba, od toga 1 989 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 6. lipnja utrošene su 1 903 673 doze cjepiva. Dosad je 1 338 154 osobe cijepljene s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 565 519 primilo obje doze. Na dan 6. lipnja utrošena je 1 581 doza cjepiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlovačka: 1

13:14 - U posljednjih 24 sata na području Karlovačke županije evidentiran je jedan slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, a novoboljela osoba je s područje Općine Ribnik, priopćio je u ponedjeljak županijski stožer Civilne zaštite. Na bolničkom liječenju u COVID-odjelima u Karlovačkoj županiji trenutno su 24 osobe, od čega je 21 osoba u Općoj bolnici Karlovac, a tri su u Općoj bolnici Ogulin.

Prema izvješću Policijske uprave karlovačke, u samoizolaciji je u ponedjeljak bilo 146 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EMA ističe preporuku da se heparin ne koristi za rijetke krvne ugruške

12:40 -  Europska agencija za lijekove (EMA) istaknula je u ponedjeljak preporuku za liječnike da izbjegavaju heparin pri liječenju rijetkih krvnih ugrušaka i niskih trombocita kod pacijenata koji su primili cjepivo AstraZenece ili Johnson & Johnsona. 

Europski medicinski regulator, u priopćenju kojim želi povećati svijest o pravilnom liječenju, usmjerio se na preporuku Međunarodnog društva za trombozu i hemostazu (ISTH) koje je zaključilo da se u slučaju sumnje na zgrušavanje krvi povezano s cjepivom liječenje treba započeti neheparinskim antikoagulansima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za postupanje u slučaju sumnje (na trombozu sa sindromom trombocitopenije), osobito ako nema lokalnih preporuka, radna skupina preporučuje zdravstvenim radnicima da razmotre privremene preporuke ISTH-a", priopćila je EMA.

Preporuka EMA-e, koja ističe smjernice ISTH-a, u skladu je s preporukama američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) i Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji su izdali snažna upozorenja protiv upotrebe heparina u takvim slučajevima jer pogoršava stanje. Alternativni antikoagulansi uključuju fondaparinuks ili argatroban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virovitičko-podravska: 2

12:12 - U posljednja 24 sata, područje Virovitičko-podravske županije, od 62 testiranih, bilježi dvoje novozaraženih Virovitičana virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Na bolničkom liječenju je ukupno 16 pacijenta, od čega je njih 14 u Općoj bolnici Virovitica, te dvije osobe u KBC-u Rebro. Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se je 4.085 osoba. Nažalost, 138 ljudi je preminulo od posljedica infekcije koronavirusa.

Primorsko-goranska: 4

11:26 - U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod četiri novozaražene osobe, a u hitnoći je testirano 110 osoba, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Ozdravile su 43 osobe pa je sada u županiji aktivno 200 slučajeva Covida-19. Udjel pozitivnih nalaza u broju laboratorijski obrađenih testova je 3,6 posto. U riječkoj bolnici se od Covida -19 liječi 21 pacijent, a jedan uz pomoć respiratora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udjel hospitaliziranih osoba u broju aktivnih slučajeva Covida-19 je 10,5 posto. U Primorsko-goranskoj županiji 14-dnevna kumulativna incidencija novooboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 99.38 i da je u stalnom padu, dok isti pokazatelj za Hrvatsku iznosi 139.8, naveli su iz županijskog Stožera.

Dubrovačko-neretvanska: 1

11:00 - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata samo je jedna novozaražena osoba koronavirusom, a oporavilo se šest osoba, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite. Zaražena je žena iz Konavala, a među šest oporavljenih tri su osobe iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića i jedna iz Župe dubrovačke. U posljednja 24 sata obrađeno je 137 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 76 798.

Međimurska: 3

10:59 - U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata potvrđene su tri novozaražene osobe koronavirusom, a od danas se svakodnevno mogu cijepiti svi građani koji to žele, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u 24 sata evidentiran je jedan pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u županiji, a obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima na 453 osobe evidentirana su dva pozitivna nalaza. U protekla 24 sata oporavilo se 18 osoba, pa je u ovom trenutku u Međimurskoj županiji ukupno 101 oboljela osoba od covid infekcije.

Svakodnevno cijepljenje u županijskom ZJZ i trijaži Županijske bolnice Čakovec

Od početka epidemije do danas u mikrobiološkom laboratoriju županijskog Zavoda za javno zdravstvo uzeto je ukupno 60.095 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 30 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su dva pacijenta, dok je jedan otpušten, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nije bilo umrlih pozitivnih osoba, priopćili su iz Stožera.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec - cjepivom Pfizera ili Astra Zenece.

Osječko-baranjska: 3

10:40 - U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna 71-godišnja osoba, priopćio je u ponedjeljak županijski stožer Civilne zaštite. Kako navode iz Stožera, u tom vremenu u osječkom Kliničkom bolničkom centru obrađeno je 90 uzoraka, od kojih je tri bilo pozitivno.

U osječkom KBC-u i Općoj županijskoj bolnici u Našicama ukupno je na liječenju 22 pacijenta oboljelih od covida-19, od kojih je troje na respiratoru. U samoizolaciji je u ovom trenutku 499 osoba s područja Osječko-baranjske županije, naveli su iz županijskog Stožera CZ.

Zagrebačka: 6

10:39 - U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno šest novooboljelih osoba od covid-19, a trenutno je aktivno ukupno 227 slučaja oboljenja od covid infekcije, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. U Samoboru su dvije novooboljele osobe, a po jedna je u Zaprešiću, Jastrebarskom, Velikoj Gorici i Brdovcu. Ozdravilo je 27 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je učenicima jednog razrednog odjela.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 30.225 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 29.923 osoba, a 75 osoba je umrlo. Trenutno je aktivno 227 slučaja covida-19, naveli su iz Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Koprivničko-križevačka: Bez novozaraženih

10:09 - Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno su aktivna 34 slučaja.

Vukovarsko-srijemska: Bez novozaraženih

9:52 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na koronavirus. Testirano je 37 ljudi. Trenutno je u županiji 21 osoba hospitalizirana, a 278 ljudi je u samoizolaciji.

Istarska: 1

9:51 -  Na području Istarske županije ispitano je 90 uzoraka briseva na COVID-19, te je potvrđena jedna novozaražena osoba, izvijestio je županijski Stožer.

Zadarska: 2

9:50 - Na području Zadarske županije dvije su novozaražene osobe koronavirusom, od 85 testiranih. Novooboljeli izolaciju provode na području Biograda i Pakoštana. Jedna osoba je preminula.

Bjelovarsko-bilogorska: Bez novozaraženih

8:47 - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 5 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je 1 na respiratoru, a na opservaciji je 6 pacijenata. U samoizolaciji na području te županije nalaze se 233 osobe.

Više od 300 milijuna doza cjepiva iskorišteno u SAD-u

8:45 - Više od 300 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa iskorišteno je do nedjelje u SAD-u, prema podacima američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Oko 63,5 posto svih odraslih u zemlji primilo je barem prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa, dok je više od 52 posto onih iznad 18 godina u cijelosti cijepljeno, navodi CDC.

Američki predsjednik Joe Biden u svibnju je rekao da njegova administracija planira cijepiti 70 posto odraslih barem jednom dozom cjepiva protiv covida-19 do 4. srpnja, kad se slavi Dan neovisnosti. U rizičnijoj skupini osoba u dobi od 65 godina i starijih, 86,3 posto primilo je prvu dozu, a 75,5 posto je u cijelosti cijepljeno.  Od početka cijepljenja sredinom prosinca, ukupno je više od 301 milijun doza podijeljeno u SAD-u,koji ima 330 milijuna stanovnika.

Prema CDC-u, SAD je zabilježio samo 11.134 novih slučajeva zaraze 6. srpnja, dok su 354 osobe umrle. Od početka pandemije, zemlja je zabilježila u svijetu najveći broj zaraženih od 33,1 milijun te više od 594.000 smrti.

Sisačko-moslavačka: 1

8:42 - Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježena je samo jedna novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite. Radi se o osobi s područja grada Novske.

Sto bivših lidera pozvalo G7 da plati cijepljenje u siromašnijim zemljama

7:16 - Sto bivših predsjednika, premijera i ministara vanjskih poslova pozvalo je Skupinu sedam (G7) bogatih država da plate globalno cijepljenje protiv koronavirusa kako bi pomogle zaustaviti mutiranje i povratak virusa kao svjetsku prijetnju.

Čelnici su uputili apel uoči samita G7 u Engleskoj, koji započinje u petak, kada će se predsjednik SAD-a Joe Biden sastati s čelnicima Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Kanade i Japana. U svom pismu bivši svjetski čelnici kazali su da je globalna suradnja propala 2020. godine, ali da bi 2021. mogla otvoriti novu eru.

"Podrška G7 i G20 koja bi cjepiva učinila lako dostupnim zemljama s niskim i srednjim dohotkom nije dobročinstvo, nego strateški interes svake zemlje", navodi se u pismu. Među potpisnicima pisma su, među ostalim, bivši britanski premijeri Gordon Brown i Tony Blair, bivši glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban-Ki Moon i 15 bivših afričkih čelnika.

Poručili su i da bi G7 i ostali čelnici pozvani na samit trebali jamčiti da će tijekom dvije godine platiti iznos od oko 30 milijardi dolara godišnje za borbu protiv pandemije širom svijeta. "Za G7 to plaćanje nije dobročinstvo, nego samozaštita kako bi se zaustavilo širenje, mutiranje i povratak bolesti koja prijeti svima nama", rekao je Brown.

Njihova se molba poklopila s anketom dobrotvorne organizacije 'Save the Children', koja je dobila snažnu potporu javnosti u SAD-u, Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Kanadi da bi G7 mogao platiti oko 66 milijardi dolara potrebnih za cjepiva protiv covida-19 u svijetu. U Britaniji je 79 posto ispitanika bilo za takvu politiku, kao i 79 posto Amerikanaca, pokazalo je istraživanje. Podrška je bila najniža u Francuskoj, gdje je 63 posto bilo za.

U Brazilu dnevno od covida umire više od 1.800 ljudi

Jučer - U Brazilu je u posljednja 24 sata zabilježeno 39.637 novozaraženih koronavirusom, a 873 umrlih, izvijestilo je u nedjelju brazilsko ministarstvo zdravstva. Premda velike, te su brojke ovoga vikenda, ipak, manje nego što su bile prošloga tjedna, kada je dnevno od covida-19 umiralo više od 1.800 ljudi.

Ta južnoamerička država zabilježila je od početka pandemije ukupno gotovo 17 milijuna zaraženih, dok je broj umrlih premašio 470.000, pokazuju podaci ministarstva. Po broju zaraženih, Brazil je treća zemlja u svijetu, odmah iza SAD-a i Indije. Po broju umrlih na drugom je mjestu. U Brazilu cijepljenje sporo napreduje. Do danas je manje od 11 posto od 212 milijuna stanovnika primilo obje doze cjepiva.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo