'STROGO PROVODIMO UPUTE' / Korona je prodrla i na Kliniku za ginekologiju i porodništvo u Rijeci: KBC ima važnu obavijest

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Pacijentica koja je bila pozitivna na testu, a za sada nema simptome COVIDA-19, odmah je po primitku nalaza testiranja premještena na COVID-odjel, piše Novi list

25.10.2021.
9:43
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Porastom brojeva novozaraženih koronavirusom povećava se i broj pacijenata na bolničkom liječenju. Prije deset dana je COVID-19 poharao gastroenterologiju riječkog KBC-a, a jučer je potvrđeno da je na Klinici za ginekologiju i porodništvo PCR testom detektirana jedna pacijentica pozitivna na COVID-19, zbog čega su testirane i dvije pacijentice smještene u istoj sobi koje su na testiranju bile negativne.

Pacijentica pozitivna na testu, koja za sada nema simptome COVIDA-19, odmah je po primitku nalaza testiranja premještena na COVID-odjel, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VEĆINA JE BILA CIJEPLJENA /

Korona prodrla u KBC Rijeka: Zaražene dvije trećine pacijenata na gastroenterologiji; Zna se i kako je virus ušao...

Image
VEĆINA JE BILA CIJEPLJENA /

Korona prodrla u KBC Rijeka: Zaražene dvije trećine pacijenata na gastroenterologiji; Zna se i kako je virus ušao...

73 pacijenta na covid-odjelima

Zbog pojave virusa, sve osoblje Klinike za ginekologiju i porodništvo je Povjerenstvo za bolničke infekcije PCR žurno testiralo na COVID-19 i svi djelatnici su negativni. U KBC-u Rijeka u nedjelju su bila 73 pacijenta na COVID-odjelima, od kojih petero na respiratoru.

"Porast broja oboljelih od COVID-a u KBC-u Rijeka očekivan je zbog velikog porasta slučajeva zaraze u općoj populaciji, što nužno dovodi i do porasta broja hospitalizacija prije svega prijemom vanjskih bolesnika, a manjim brojem preseljenjem unutarnjih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo za bolničke infekcije KBC-a Rijeka čini sve da zaštiti ustanovu, pacijente i djelatnike od značajnijeg prodora virusa SARS-CoV-2. U tom cilju strogo se provode upute Nacionalnog stožera, redovito se testiraju djelatnici bolnice, provode izvidi po klinikama i odjelima te se Krizni stožer i nadležno povjerenstvo vode načelom maksimalnog opreza.

Pacijenti se redovito PCR testiraju kod hospitalizacija, po procjeni rizika testovi se u nekih pojedinačnih bolesnika i skupina bolesnika ponavljaju tijekom boravka, a provode se i periodička preventivna testiranja djelatnika s važećim EU-COVID-potvrdama na posebno osjetljivim radilištima, što sve predstavlja nadstandard u zdravstvenom sustavu", ističu u riječkom KBC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo