'neugodno, potencijalno opasno' / Korčulanska škola prepričala incident kod Macole. 'Bili su kod aparata za igračke, situacija nije bila dramatična'

Image
Foto: Shutterstock

'Objavljeno je niz senzacionalističkih članaka utemeljenih na neprovjerenim informacijama, a da nas pritom nitko nije kontaktirao', kažu

16.5.2023.
13:09
Shutterstock
VOYO logo

O incidentu kod Macole prije par dana, korčulanska osnovna škola objavila je priopćenje. Kažu da je objavljen nit senzacionalističkih članaka.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvještavamo javnost o Školi u prirodi četvrtih razreda (od 9. do 12. svibnja), a vezano uz događaj na odmorištu Zir od 12. svibnja, opisan u javnim glasilima.

Imamo se potrebu obratiti javnosti kao stručne osobe zadužene za sigurnost, vođenje i brigu o 47-ero učenika u trajanju od 4 dana, a koje su bile na mjestu događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeno je niz senzacionalističkih članaka utemeljenih na neprovjerenim informacijama, a da nas pritom nitko nije kontaktirao.

Dana 12. svibnja oko 11:10 sati, na odmorištu Zir dogodila se neugodna, potencijalno opasna situacija. Tijekom odmora u odmorištu „Macola” učiteljice su primijetile da se nepoznata muška osoba obraća djeci i pritom im nudi novac. Na upit učiteljica što radi smireno je odgovorio da može dati novac onima kojima treba. Sve se događalo ispred automata s igračkama na kovanice. Nakon upozorenja da se odmakne, čovjek se udaljio, a učiteljice su s djecom napustile objekt i ušle u autobus. Prije polaska primijetile su da je dotični muškarac u pratnji ženske osobe, pojeo pecivo. Na parkiralištu u blizini svog automobila ni u jednom trenutku nije pokazivao znakove nervoze ili žurbe za napuštanjem odmorišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učiteljice su u autobusu porazgovarale s djecom o opreznom ponašanju u kontaktu s nepoznatim osobama. Pritom je dvoje učenika reklo kako ih je dotična osoba dotaknula za ruku/rame i ponudila novac, a sve se to odvijalo unutar objekta u prostoru s igračkama. Nakon razgovora s djecom, a procjenjujući situaciju, koja nije bila ugodna, ali ni dramatična kao što ju mediji opisuju, odmah smo kontaktirale ravnatelja, policiju i roditelje, jer nismo mogle odbaciti mogućnost da se netko obraćao djeci s lošim namjerama.

Mediji su iznijeli niz tvrdnji ne obrativši se za informacije niti jednoj odrasloj osobi prisutnoj na mjestu događaja. Mi smo poduzele sve što smo mogle da zaštitimo
djecu i spriječimo širenje panike među njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj nam je bio da djeca ostatak putovanja provedu onako kako je predviđeno, te da svi učenici dođu svojim obiteljima sigurno", naveli su.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo