Korčulanka zapovijeda raketnom topovnjačom

Nježnu plavušu, 30-godišnju Antoniju Didović, bez pogovora sluša 30 rogobatnih muškaraca, članova posade raketne topovnjače Kralj Petar Krešimir IV.

7.7.2010.
15:53
VOYO logo

Nakon četiri razreda Srednje pomorske škole u Dubrovniku, Pomorskog fakulteta u Dubrovniku i četiri i pol godine provedene u HRM-u uz stalnu izobrazbu i usavršavanje, Antonija je srušila sve predrasude i potpuno ovladala muškim svijetom ratnika.

Nedavno je imenovana zapovjednicom topovnjače Kralj Petar Krešimir IV. Otkriva da muškarcima nije teško zapovijedati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije su mi priznali kako su se malo pribojavali da preda mnom neće moći slobodno razgovarati i ponašati se. Malo ih je plašila cura na brodu, ali brzo su se navikli i opustili. Ja ne izmišljam poslove. Način života i rada je uređen, sve se unaprijed zna. Ne može netko reći 'digla se na livu nogu pa nam soli pamet'. Vojska je uređen sustav, zna se tko što radi i na svakom je vojnom brodu jednako, bez obzira na to tko je zapovjednik", kazala je Antonija za Jutarnji list i dodala da ona samo provodi zapovijedi koje dobiva od nadređenih.

Mlada Korčulanka kaže da joj ništa nije teško i nikada nije osjetila ni zavist, ni otpor muških kolega. Uvjeti za napredovanje za sve su isti, a zašto je baš ona izabrana za zapovjednicu, skromna kakva jest, tvrdi da ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam mislila da ću biti u vojsci, nisam željela biti ni princeza, ni balerina, ali sam oduvijek željela raditi na brodu i biti na moru. More i brodove zavoljela sam kao dijete, odlazeći na pecanje s tatom Ivanom. Pecali bismo i gledali brodove", prisjetila se Antonija djetinjstva u Žrnovu, mjestu na otoku Korčuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo