najmodernija farmaceutska tehnologija / Koprivnički Belupo otvara vrata novih pogona: posao će dobiti 200 osoba

Image
Foto: Vjeran Zganec/PIXSELL

Više od 70 milijuna eura uloženo je u novu tvornicu lijekova u Koprivnici. Sutra će biti puštena u pogon, a danas je ondje bila naša ekipa

15.5.2017.
18:56
Vjeran Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Tvornica budućnosti, jedna od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj - novi Belupovi pogoni u Koprivnici - sutra otvaraju vrata. 

Jedna od njih je i tvornica najmodernijom farmaceutskom tehnologijom. U njezinu gradnju i opremanje uloženo je 530 milijuna kuna. Uz sadašnjih 1400 zaposlenika, posao će dobiti još 200 osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A poslu se mogu nadati ne samo oni farmaceutske struke.

"Zapošljavat će se ljudi s VSS, SSS iz područja farmacije, kemije, a također i ljudi s određenom tehničkom stručnom spremom", kaže direktorica proizvodnje Anica Job.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koprivničani su oduševljeni. Nova tvornica ima dva proizvodna pogona - jedan za krute lijekove poput tableta i kapsula, a drugi za tekuće lijekove i kreme.

"Impresivne su brojke vezane za novosagrađene objekte, proizvodna zgrada prostire se na više od 20.000 metara četvornih, a od toga gotovo polovica otpada na tzv. čiste sobe koje osiguravaju proizvodnju lijekova prema važećim svjetskim standardima dobre proizvođačke prakse", tvrdi direktor tvornice u izgradnji Tomislav Đuranek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako još u starim tvornicama, Belupo je u prvom kvartalu ove godine od prodaje uprihodio gotovo 190 milijuna kuna, što je 4 posto više nego početkom 2016. Lijekove izvoze u 16 zemalja, odakle dolazi više od 54 posto prihoda. Proizvodnja na novim linijama, prema predviđanjima, značit će rast od 150 posto. 

"Ono što dobivamo ovom tvornicom je jedna realna pozicija za konkurentnost na vrlo zahtjevnom farmaceutskom tržištu", Damir Bijač, nadzor investicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je započet 2013. godine, a 70 posto radova izveli su hrvatski izvođači i proizvođači opreme. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo