Stanari očajni zbog smeća, buke, galame i razbijanja

Niste pazili kad ste kupovali stan ili se u blizini otvorilo nekoliko kafića i očajni ste zbog buke?

10.5.2012.
8:52
VOYO logo

"Fast food ima terasu ispod naših prozora, nema sanitarni čvor, tako da njegovi gosti koji čekaju hranu nuždu vrše metar od terase na našoj fasadi! Hrpe smeća i ostataka hrane, galama pijanih gostiju, učestale tučnjave i napisi u crnoj kronici postali su praksa... Uredno prijavljujemo narušavanje javnog reda i mira, no od policije nema koristi", požalila se Danas.hr-u čitateljica (podaci poznati redakciji) iz Koprivnice, koja živi u stambeno-poslovnoj zgradi u čijoj se blizini nalazi sedam ugostiteljskih objekata, od kafića do diska i kockarnice.

Čitateljica tvrdi da ti objekti rade do jutra i ne poštuju radno vrijeme, te da su stanari već očajni od smeća, buke, galame i razbijanja pijane mladeži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poduzimamo što možemo'

Glasnogovornik koprivničke policije Dražen Laljek kaže da u ulici koju je naša čitateljica navela frekvencija ljudi jest velika zbog brojnih ugostiteljskih objekata koji se tamo nalaze, te da se zbog toga bilježi i veći broj prekršaja.

"Poduzimamo što možemo i da tamo bude velik broj ophodnji", kaže Laljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što mogu reći je da građani trebaju promptno javiti policiji kad postoji neko narušavanje javnog reda i mira, tako da možemo reagirati", kaže Laljek dodajući da nije policija ta koja određuje radno vrijeme objekata.

Jedino što mogu napraviti stanari, kaže član našeg Stručnog kriznog tima Marijan Kraljević King, jest obratiti se svom političkom predstavniku u mjesnom odboru i na taj način utjecati da se javna vlast pozabavi ovim problemom, ili mogu prosvjedovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko imate pitanja vezana za rad Vlade, pojedine poteze ili njihov izostanak, a tiču se područja koja smo predstavili, pišite nam na strucnitim@portal.net.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo